IN ZIJN BLOED

De Slimste Mens-kandidaat Tom Kleijn heeft bekende halfbroer

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© KRO-NCRVDe Slimste Mens-kandidaat Tom Kleijn heeft bekende halfbroer
RTL

Zo’n 2,3 miljoen mensen kijken maandagavond naar de aftrap van het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens'. In de eerste aflevering nemen olympisch zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo (32), tatoeëerder Henk Schiffmacher (71) en tv-journalist Tom Kleijn (54) het tegen elkaar op. Wat weet u over de bekende halfbroer van laatstgenoemde?

"Zonder dat wij in dezelfde levensfase zaten, hebben wij wonderlijk genoeg hetzelfde pad gekozen"

Tom werkt als verslaggever bij programma’s als Nieuwsuur en Brandpunt. Hij wordt in 2006 bekroond met een Emmy Award voor zijn reportage Hunting for Taliban, die hij samen met cameraman Joris Hentenaar maakt. Ook zijn bekende halfbroer timmert hard aan de weg: dat is namelijk niemand minder dan presentator Jaap Jongbloed, die onlangs nog aantoont dat je ook op latere leeftijd nog prima een wasbordje kan kweken.

'Vaste publiekmeneer' maakt rentree in 22e seizoen De Slimste Mens
Lees ook

'Vaste publiekmeneer' maakt rentree in 22e seizoen De Slimste Mens

"Tom is een zoon van de tweede man van mijn moeder", vertelt Jaap over zijn familie bij NPO Radio 1. "Dus we hebben dezelfde moeder. Ik ben de oudste van zes en Tom is de jongste. We schelen veertien jaar."

Volgens de presentator lijken hij en zijn halfbroer enorm op elkaar. "Wij zijn als enige twee op de televisie terechtgekomen. Zonder dat wij in dezelfde levensfase zaten, hebben wij wonderlijk genoeg hetzelfde pad gekozen", aldus Jaap.

Vorige zomer verhuisde De Slimste Mens, steevast goed voor een miljoenenpubliek, voor het eerst naar het hoofdpodium van de publieke omroep. Daarvoor was het programma altijd op NPO 2 te zien. De NPO liet echter weten dat de kennisquiz 'z’n jasje was ontgroeid' op NPO 2.

Ook dit seizoen is er weer veel te doen rondom het programma. Dit keer vanwege de overstap van Herman van der Zandt van NOS naar KRO-NCRV. Volgens geruchten neemt hij het presentatiestokje van Philip Freriks over. Maarten van Rossem reageert daarop:

De Slimste Mens is iedere werkdag te zien op NPO 1 rond 20.30 uur. Ook musicalactrice Nandi van Beurden, zangeres Froukje, voetbalanalist Kees Kwakman, radiopresentator Ghislaine Plag, presentator Dwight van van de Vijver en seksuoloog Eveline Stallaart doen deze editie een gooi naar de titel.

Lees meer over
Jaap JongbloedDe Slimste Mens