DE ONBEVREESDE MENS

De Slimste Mens-kandidaat Nandi overwint angst voor deelname

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© KRO-NCRV/screenshot De Slimste Mens 3 augustus 2023De Slimste Mens-kandidaat Nandi overwint angst voor deelname
RTL

Iedereen heeft zo zijn angsten. Ook Nandi van Beurden (32) heeft er last van, maar besluit die van haar onder ogen te komen. De musicalster vindt het namelijk eng om mee te doen aan 'De Slimste Mens' en heeft daarnaast schaatsangst. Donderdagavond bewijst ze dat het eerstgenoemde haar makkelijk afgaat.

"Ik ga dingen doen die minimaal drie jaar van mijn leven kosten qua angst om te overwinnen"

"Je bent begonnen aan een schaatscarrière", begint presentator Philip Freriks. "Ik dacht 'ik ga dingen doen die minimaal drie jaar van mijn leven kosten qua angst om te overwinnen'. Dan is dit er ook één van", antwoordt Nandi, verwijzend naar haar deelname aan het spelprogramma. "En het schaatsen ook. Het is de musical over de Elfstedentocht. En dat gaat op écht ijs plaatsvinden."

De Slimste Mens-kandidaat Tom Kleijn heeft bekende halfbroer
Lees ook

De Slimste Mens-kandidaat Tom Kleijn heeft bekende halfbroer

Philip is nieuwsgierig of ze al 'pootje-over' kan schaatsen. "Ik kan al pootje over, alleen moet ik niet 'O, o, o, o, o!' erbij zeggen. Tenzij ik het zing!" zegt Nandi lachend. Philip vraagt of ze iets kan laten horen waarna Nandi zonder te aarzelen als een nachtegaal een deel uit de musical begint te zingen.

Maar daar stopt het niet, want Philip vraagt zich af of de musicalster gek is op chansons en laat haar nog een keer zingen. "Ik vind het heerlijk", zegt ze. Ze zingt nogmaals moeiteloos een stukje van 'Voilà' van Barbara Pravi bekend van de Songfestival-hit. Dat ze zonder enige vorm van twijfel begint te zingen in het programma bewijst hoe ontspannen ze in haar stoel zit. Angst overwonnen dus!

Makers Maarten en Philip zijn nog altijd razend populair. In de video hieronder bespreekt Aran Bade waarom iedereen toch aan de buis gekluisterd blijft bij dit programma: 

De Slimste Mens is iedere werkdag te zien op NPO 1 rond 20.30 uur. 

Lees meer over
Nandi van BeurdenPhilip FreriksMaarten van Rossem