B&BLOOTGEVEN

Voormalig tv-maker Debbie gaf regie uit handen in B&B Vol Liefde, maar: 'Niet in bikini op tv'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLVoormalig tv-maker Debbie gaf regie uit handen in B&B Vol Liefde, maar: 'Niet in bikini op tv'
RTL

De opnames van 'B&B Vol Liefde' zijn best pittig, met wekenlang twaalf uur per dag camera's op je neus. Ook voor oud-televisiemaakster Debbie is het even schakelen. Waar zij vroeger achter de camera staat, is ze nu een van de hoofdpersonen in dé televisiehit van de zomer. In de podcast 'Marc-Marie en Jan zijn voor niemand bang' vertelt ze dat ze haar oude werk tijdens de opnames al snel vergeet.

"De eerste dag dat ik ging kijken, zat ik wel met een geknepen bilspleet"

Debbie werkte jarenlang achter de schermen bij onder meer All You Need Is Love en Love Letters. Ze is dus wel wat gewend qua televisie én romantiek. Ze vertelt nu in de podcast dat ze daarom vaak dezelfde opmerking krijgt: "Jij bent toch televisiemaker? Jij weet hoe dat moet." Maar in de praktijk gaat dat toch anders.

"Na één dag ben je het echt vergeten", zegt de B&B-houdster. "Je bent je bedrijf aan het runnen en die mannen aan het entertainen. En aan het hopen dat ze het naar hun zin hebben." Het belangrijkste doel is natuurlijk de liefde vinden. "Je vergeet onmiddellijk wat je ooit gedaan hebt in het verleden."

Rust in de B&B van Walter bruut verstoord door stormschade
Lees ook

Rust in de B&B van Walter bruut verstoord door stormschade

Tijdens de opnames is ze dus niet bewust bezig met het maken van mooie of grappige televisie. "Ik ben geen televisiemaker. Hooguit met leuke dingen verzinnen om te gaan doen met die mannen. Maar ik geef aan mijn gasten ook tips." Even naar de markt, pony rijden of een kerkje bezoeken: Debbie schudt de uittips zo uit haar mouw voor haar gasten en mannen.

Toch is er één activiteit waar ze zich, nu miljoenen mensen meekijken, niet aan wil wagen. "Hooguit ga je niet verzinnen om naar het strand te gaan als je dan weet dat je zelf in je bikini moet. Dat sla je misschien even over."

Uiteraard is het voor Debbie ook hartstikke spannend om zichzelf terug te zien op tv. "De eerste dag dat ik ging kijken, zat ik wel met een geknepen bilspleet: oh mijn hemel, hoe ga je jezelf zien?" Ze zegt dat ze 'niet kan zeggen dat ze zichzelf leuk vindt', maar ze 'kan het goed handelen'. "Ik zie heel erg mezelf, dus dat doet mij deugd."

Ook haar ex Alfred van den Heuvel kijkt naar Debbies glansrol in B&B Vol Liefde:

De podcast Marc-Marie en Jan zijn voor niemand bang luister je exclusief via Podimo.

B&B Vol Liefde zie je elke werkdag om 20.30 uur bij RTL 4 en kijk je vooruit bij Videoland.

Lees meer over
B&B Vol liefde