EEN HUWELIJK VOL LIEFDE

Een Huis Vol-koppel leerde van breuk: 'We staan nog altijd open voor elkaar'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© KRO-NCRVEen Huis Vol-koppel leerde van breuk: 'We staan nog altijd open voor elkaar'
RTL

In het nieuwe seizoen van 'Een Huis Vol' krijgen we wederom een kijkje in de keuken van de familie Cudogham en hun zeven kinderen. Bij ouders Iven en Cynthia is het liefde op het eerste gezicht. "De dag dat we elkaar ontmoetten, was de dag dat we verkering kregen", vertellen ze in een interview op de website van KRO-NCRV. Al is hun relatie niet altijd zo sterk...

"Als de basis pure liefde is, kun je samen veel hebben"

Vader Iven vertelt dat ze al een paar uur na hun eerste ontmoeting hun eerste zoen delen. "Ik was geen held met vrouwen, maar toen ik Cynthia zag… Cynthia was gewoon heel makkelijk, haha. Nee ik dacht: hoe kan zo’n mooie meid op mij vallen?" vertelt hij nog altijd even verliefd. Dat hun huwelijk zo sterk is komt volgens hem omdat ze veel voor elkaar doen: "Ik probeer Cynthia altijd aan het lachen te maken. Onze humor samen is heel waardevol. We maken veel grappen, desnoods ten koste van elkaar."

"We hebben inderdaad veel lol samen en kunnen goed relativeren. Relativeren geeft inzicht", vult zijn vrouw aan. "We zijn elkaars spiegel en elkaars tegenpolen. (…) Als de basis pure liefde is, kun je samen veel hebben. We staan nog altijd open voor elkaar. Aandacht, tijd en affectie zijn ook zo belangrijk."

KRO-NCRV deelt eerste beelden nieuw seizoen Een Huis Vol
Lees ook

KRO-NCRV deelt eerste beelden nieuw seizoen Een Huis Vol

Ook proberen de ouders, ondanks het feit dat het met zeven kinderen altijd een drukke boel is, met z'n tweetjes dingen te ondernemen. Al is het maar in de ochtend samen een kopje koffie drinken. "We moeten daar op letten, anders schiet het erbij in", aldus Cynthia. Ook is volgens Iven de romantiek nog volop aanwezig, al is het sinds het overlijden van Cynthia's vader - die voorheen vaak oppast - wel wat lastiger een momentje voor henzelf te hebben.

"We zijn al lang niet meer samen een nachtje weggeweest. Dat zou fijn zijn om weer eens te kunnen doen. Met de kinderen is het nu gewoon lastig", vertelt Iven. Cynthia vult aan: "Onze oudste kinderen passen wel eens op en dat doen ze echt heel goed. Dan kunnen wij lekker samen weg."

Ondanks alle lovende woorden voor elkaar, ging het koppeltje in het verleden toch een keer uit elkaar. "Hier heb ik van geleerd", geeft Iven toe. "Mijn schoonvader gaf mij toen een belangrijk advies: respecteer elkaar. Dit houdt in dat je elkaar hoort, de ruimte geeft, en de waarheid vertelt. (…) De essentie is ook gemeende liefde. Ik kan best fel zijn tegen Cynthia, maar dat komt omdat ik haar alles gun en veel van haar hou."

Lees meer over
Een Huis Vol