TIMS TELE-VISIE

'In de B&B Vol Liefde-reünie kon Petri laten zien hoe ze écht is: hartstikke grappig'

Door Tim van Rodijnen··Aangepast:
© RTL'In de B&B Vol Liefde-reünie kon Petri laten zien hoe ze écht is: hartstikke grappig'
RTL

Journalist Tim van Rodijnen (27) leest en schrijft over de Nederlandse televisie- en entertainmentwereld. In Tims Tele-visie pent hij neer wat hem hierin opvalt, verbaast en ontroert.

"Als die kant van haar wat meer belicht zou zijn, had het publiek denk ik wat warmer op haar gereageerd"

In de eerste 36 afleveringen van B&B Vol Liefde is Petri steevast neergezet als een ietwat chagrijnige, tikkie gevoelloze vrouw die de vier mannen die voor haar naar het Franse Monclar zijn afgereisd, behandelt als kleine kinderen. In de reünie-aflevering zagen we pas echt hoe Petri is; enorm gevat en vol zelfspot. Als die kant van haar wat meer belicht zou zijn, had het publiek denk ik wat warmer op haar gereageerd.

Petri gaf aan het einde van haar liefdesavontuur aan dat ze ontzettend veel gelachen heeft, maar die beelden hebben wij als kijker niet of nauwelijks gezien. In de reünie was er meer ruimte voor de humor van Petri, haar leuke kant. Mijn vriend en ik hebben twee keer hardop gelachen tijdens deze aflevering. Twee keer kwam dat door Petri.

'Daar zijn ze! De nieuwe Geer & Goor, maar dan een tikkie ordinairder'
Lees ook

'Daar zijn ze! De nieuwe Geer & Goor, maar dan een tikkie ordinairder'

De wijze waarop ze reageert op de vraag over de gesnoeide laurierboom, door presentator Art Rooijakkers niet het antwoord te geven waar hij op hoopt, en hem zelfs een beetje in het ongewisse te laten. Ook haar antwoord op Arts vraag of hij haar als man wél genoeg vragen heeft gesteld: "Maar ze moeten wel van een papiertje komen." Scherp, gevat en gewoon heel erg grappig, die Petri.

Natuurlijk, diezelfde Petri heeft Hans, Olaf, Toine en Thomas meerdere keren op niet al te subtiele en zeker niet even aardige wijze gezegd waar het op staat. Soms schoot ze in de rol van schooljuf en kleineerde ze hen een beetje. Maar één ding moet je haar nageven; ze was in ieder geval eerlijk, overal en altijd. Tegen de mannen, maar ook tegen zichzelf.

Die keren dat haar emmertje vol druppels irritatie overliep en ze nogal bot had gereageerd, gaf ze dat direct toe. Meermaals heeft Petri gezegd dat ze die kant van zichzelf niet leuk vindt. Dat je dat van jezelf ziet, is heel wat waard.

Ik snap haar gedrag wel. Vergeet niet dat Petri vier mannen in haar huis welkom heeft geheten waarbij zij al vrij snel geen klik voelde. Ik heb ook weleens zo’n date gehad, waarbij meteen duidelijk was dat het ‘m niet ging worden, maar ik kon toen gewoon na twee drankjes (de tweede uit beleefdheid) naar huis. Bij Petri moesten de mannen blijven slapen en waren ze de hele dag om haar heen, in haar huis, haar veilige haven. Nogal wiedes dat je daar 'helemaal niet blij' van wordt.

Het doet me dan ook wat dat Petri, mijns inziens dus een heel grappige vrouw, social media mijdt omdat een stelletje internethelden van alles en nog wat over haar roept. Inmiddels legt ze de focus op de positieve berichten die ze gelukkig ook ontvangt.

"Zullen we anders tijdens een tripje door Frankrijk een nachtje of twee gaan tukken in Monclar?" vroeg ik mijn vriend na afloop van de reünie van B&B Vol Liefde. Petri woont per slot van rekening in een mooi huis, in een prachtige omgeving. En ik denk dat je lekker met haar kunt lachen. Gelukkig lijkt het m’n vriend ook een goed idee. Als we daar dan arriveren, onze zonnebril afzetten en die gehavende laurierboom zien, zullen we daar maar niks meer over zeggen. Net als Petri zelf.

Lees meer over
Tim van RodijnenB&B Vol liefde