(G)EEN PORTEMONNEE VOL

Worden de gezinnen van Een Huis Vol betaald voor hun deelname?

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© KRO-NCRVWorden de gezinnen van Een Huis Vol betaald voor hun deelname?
RTL

Een brandende vraag die fans van 'Een Huis Vol' dolgraag willen weten: worden de gezinnen betaald voor hun deelname aan het programma? De deelnemers en omroep KRO-NCRV verlossen de kijkers uit hun lijden.

"Nu wij veel tijd nodig hebben voor ons avontuur, kunnen we de extra's goed gebruiken"

Sinds maandag is er weer een nieuw seizoen van Een Huis Vol van start. Ondanks dat de families Buddenbruck, Jelies en Zeldenrust niet meer te zien zijn, houden alle uitdagingen die de grote gezinnen hebben, de kijkers wel even bezig. De gezinnen hebben veel kosten, maar worden ze wel gecompenseerd om gefilmd te worden? Het antwoord is ja, maar de vergoeding is waarschijnlijk niet royaal te noemen.

"Er is een 'maar'. Je krijgt een onkostenvergoeding', schrijft Thaila Buddenbruck op Facebook onder een bericht van Veronica Superguide. Ook maakt ze duidelijk dat het geen programma van een commerciële zender is waar ze een bepaald bedrag van verwacht. "Het is geen SBS6 of RTL 4. Het bedrag valt echt wel mee."

Een Huis Vol-kijkers missen spontaniteit: 'Bewust van camera’s'
Lees ook

Een Huis Vol-kijkers missen spontaniteit: 'Bewust van camera’s'

"Het is niet gebruikelijk om deze informatie te delen, dus dat zullen wij (en producent Skyhigh) bij dit programma ook niet doen", laat een woordvoerder van KRO-NCRV weten. Hoeveel de onkostenvergoeding precies is, blijft dus onduidelijk. 

De naar Spanje geëmigreerde familie Jelies bevestigde dat hun deelname geen vetpot was. 'Veel mensen denken dat wij geld gekregen hebben, omdat we op televisie zijn geweest. Alleen af en toe een kleine vergoeding', schreef Johan. 'Nu wij veel tijd nodig hebben voor ons avontuur, kunnen we de extra's goed gebruiken.'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Het nieuwe seizoen van Een Huis Vol is dagelijks om 19.00 te zien uur op NPO 1. 

Lees meer over
NPOEen Huis Vol