WAT WEET U VAN... DE FINALISTEN?

Déze kandidaten zien we terug in de finaleweek van De Slimste Mens

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© KRO-NCRVDéze kandidaten zien we terug in de finaleweek van De Slimste Mens
RTL

Volgende week start de finaleweek van 'De Slimste Mens' en gaan de ijzersterke kandidaten voor de laatste keer de strijd aan met elkaar. Welke deelnemers nemen komende week opnieuw plaats in de stoel en zien we terug in de finaleweek? Een overzicht.

Presentator en oud-politieagent Dwight van van de Vijver maakt maandag opnieuw zijn entree in de studio van De Slimste Mens. Hij zit afgelopen seizoen vier afleveringen in het spel en mag zichzelf twee keer de slimste van de dag noemen. Hij neemt het in de eerste aflevering van de week op tegen Nederland in Beweging!-ster Duco Bauwens en schrijfster Renée Kapitein.

Journalist Tom Kleijn neemt dinsdag deel aan de strijd. Hij overleeft maar liefst vier afleveringen en wordt drie keer de slimste van de dag. Ook zet hij een nieuwe topscore neer: met 511 seconden behaalt hij één van de tien beste scores ooit. Of hij in de finaleweek wederom een topscore weet neer te zetten is nog maar de vraag. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Zangeres Froukje jongste De Slimste Mens-kandidaat ooit: 'Oud van geest'
Lees ook

Zangeres Froukje jongste De Slimste Mens-kandidaat ooit: 'Oud van geest'

Chef van Volkskrant Magazine Aimée Kiene, neemt woensdag plaats in de stoel. Zij neemt maar liefst zes afleveringen deel aan de kennisquiz en behaalt twee keer de dagwinst.

Musicalacteur Nandi van Beurden verschijnt donderdag ook opnieuw in het spel. Ze is zes keer aanwezig in de studio en gaat er drie keer met de dagwinst vandoor. Tot slot neemt topfavoriet theatermaker en directeur van het Amsterdamse theater De Kleine Komedie Jörgen Tjong a Fong vrijdag plaats in de stoel. Hij wordt maar liefst vijf keer de slimste van de dag. Of hij de titel de slimste óók nog te pakken krijgt, moet nog blijken. 

De finale van De Slimste Mens is vrijdag om 20.30 uur te zien bij de NPO 1. Schrijver Martin Rombouts won het 21e seizoen. Hij versloeg in de finale van de kennisquiz van KRO-NCRV actrice Anniek Pheifer en bioloog Mátyás Bittenbinder. Martin wist genoeg goede antwoorden te noemen over het jachtluipaard om de tijd van Anniek helemaal weg te spelen.

Maar wat maakt het programma nou eigenlijk zo succesvol?

Lees meer over
De Slimste Mens