DOOR DIK EN DUN

Familie emotioneel door terugval Dave Roelvink: 'Flashbacks naar nare periode'

Door RTL··Aangepast:
© VideolandFamilie emotioneel door terugval Dave Roelvink: 'Flashbacks naar nare periode'
RTL

In de laatste aflevering van 'De Roelvinkjes' wordt duidelijk dat Dave Roelvink (29) een terugval heeft gehad. Hij is jarenlang verslaafd geweest aan alcohol en cocaïne, maar weet dankzij een intensief traject van de drugs en alcohol af te komen. Toch is het onlangs weer misgegaan en daarom heeft Dave besloten om zich opnieuw te laten opnemen in een afkickkliniek.

"Je hoopt dat het niet zo ver gaat als toen"

In huize Roelvink is de stemming bedroefd, want het nieuws over de terugval van Dave komt als een donderslag bij heldere hemel. Dries en zijn vrouw Honoria bespreken de situatie aan de keukentafel. "Als ik terugkijk naar deze serie, dan hebben we een hoop lol gehad, maar het is niet helemaal goed afgelopen", vertelt Dries. Beiden hebben niet kunnen voorzien dat het opnieuw mis zou gaan. 

Honoria geeft veel om Dave en reageert geëmotioneerd op zijn opname. "Ik vind het zo erg voor hem. Hij is zo’n lieve jongen." Ze begrijpt dat verslaving een ziekte is, maar het roept ook veel vragen op. "Wat triggert hem om constant de strijd met zichzelf aan te gaan?"

Dave Roelvink terug in afkickkliniek in Zuid-Afrika: 'Zijn eigen keus'
Lees ook

Dave Roelvink terug in afkickkliniek in Zuid-Afrika: 'Zijn eigen keus'

Tijdens eens openhartig gesprek tussen vader en zoon vertelt Dave onlangs dat hij het niet alleen kan. Hij wil opnieuw in behandeling en kan al snel terecht bij een kliniek in Zuid-Afrika. Zijn vertrek valt zwaar bij de familie. "Hij moest afscheid nemen van zijn zoon Dean. Je hart breekt", zegt Dries met een brok in zijn keel. Een gevoel van machteloosheid bekruipt hem: "Ik zou alles willen geven om hem daarvan af te krijgen."

Ook Donny heeft het lastig met het vertrek van zijn grote broer, vertelt hij tijdens een telefoongesprek met Dries. "Je bent er natuurlijk zelf bij geweest, hoe we hem dan aantroffen. Wat hij zegt, hoe hij uit zijn ogen kijkt. Dat doet natuurlijk heel veel met me. Je krijgt flashbacks naar een nare periode. Je hoopt dat het niet zo ver gaat als toen."

Dries vertelt dat Dave bewust open kaart speelt over zijn verslaving en dat hij het belangrijk vindt om deze kwetsbare kant te laten zien in De Roelvinkjes. Hij hoopt de kijker aan te moedigen om bij een verslaving altijd hulp te zoeken.

De Roelvinkjes kijk je bij Videoland. 

Lees meer over
Dries RoelvinkDave RoelvinkDonny RoelvinkDe Roelvinkjes