SCHITTEREN DOOR AFWEZIGHEID

Prinses Alexia grote afwezige tijdens Koningsdag

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrinses Alexia grote afwezige tijdens Koningsdag
RTL

Het gezin van koning Willem-Alexander (56) en koningin Máxima (51) is niet compleet tijdens deze Koningsdag in Rotterdam. Prinses Alexia (17), die in Wales woont en studeert, moet verstek laten gaan. Dat meldt de RVD.

Prinses Alexia is de grote afwezige tijdens Koningsdag. Ze zit momenteel in haar examenperiode van het UWC Atlantic College, waardoor ze niet naar huis af kan reizen om de festiviteiten bij te wonen.

Koning Willem-Alexander viert verjaardag met nieuwe foto
Lees ook

Koning Willem-Alexander viert verjaardag met nieuwe foto

Prinses Alexia vertrok in augustus 2021 naar Wales om op te gaan voor het Internationaal Baccalaureaat aan het United World College of the Atlantic. Ook Willem-Alexander ging naar deze prestigieuze school.

Hij opperde dat Alexia vooral plezier moest maken. "Want de vrienden die je nu maakt, maak je voor het leven. En sta open voor andere mensen", adviseerde de koning.

Het bleek een mooie kans voor Alexia. "Die gaat al die verschillende culturen meemaken, dag en nacht. Dat heb ik zelf ook ervaren. Als je 16 bent ken je jezelf genoeg, maar sta je nog als een spons open om invloeden van buitenaf tot je te nemen. De kansen die ze nu hebben, zijn fantastisch."

Lees meer over
Prinses AlexiaKoning Willem-AlexanderKoningin MáximaKoningsdag