SUBWILLIAM

Royale verrassing: William en Kate nemen de Londense metro

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRoyale verrassing: William en Kate nemen de Londense metro
RTL

Kleine kans dat je ooit een royal tegen het lijf loopt in het openbaar vervoer. Toch overkwam dat verschillende Britten in hoofdstad Londen vandaag. Niemand minder dan prins William (40) en prinses Kate (41) pakten de metro, om vervolgens een biertje te drinken in een bekende pub.

Britse metroreizigers kijken donderdagmiddag raar op als niemand minder dan de prins en prinses van Wales door de poortjes van het metrostation in West-Londen lopen. William en Kate pakken het vervoersmiddel om naar een pub te reizen voor een werkafspraak. De royals reizen voor het eerst over de Elizabeth Line, de spoorweg die vernoemd is naar wijlen koning Elizabeth II, die zij bijna een jaar geleden zelf nog opende. 

In de metro gaan William en Kate in gesprek met medewerkers en machinisten die tijdens het weekend van de kroning werken. Vervolgens strijken ze neer in een bekende pub om ook met horecamedewerkers uit de buurt te praten over het evenement. Op de vraag of Kate cocktails lekker vindt, antwoordt ze van wel. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Zo gaat de kroning van koning Charles eruitzien
Lees ook

Zo gaat de kroning van koning Charles eruitzien

Allemaal weinig spontaans aan natuurlijk: zowel de metroreis als het pubbezoek is tot in de puntjes voorbereid. Toch blijft het ludiek om Kate aan een biertje te zien nippen. En de Britse Daily Mail verneemt van koninklijke bronnen dat Kate ook in haar vrije tijd 'weleens' de metro pakt. Dit jaar zelfs nog. Maar wel 'incognito'. 

Ook de metro pakken en een biertje drinken hoort dus bij William en Kates voorbereidingen op de kroning aanstaande zaterdag. Dan wisselen ze de metro in voor vervoer dat dichterbij hen staat: een koninklijke koets. Tijdens dat historische tafereel vervult William als zoon van de koning en troonopvolger de volgende bijzondere taken: 

Lees meer over
Prins WilliamPrinses KateKoning CharlesBritse koningshuisGroot-Brittannië