OPLUCHTING

Sarah Ferguson 'gelukkig' dat ze nog leeft na zware operatie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSarah Ferguson 'gelukkig' dat ze nog leeft na zware operatie
RTL

Vrienden van Sarah Ferguson (63) laten weten dat de hertogin 'ontzettend dankbaar' is dat ze nog leeft. Ze is onlangs geopereerd nadat er borstkanker bij haar wordt vastgesteld. "De operatie duurde maar liefst acht uur lang en was veel heftiger dan mensen zich kunnen voorstellen."

"Ze wil dat mensen weten dat ze ontzettend dankbaar is en dat ze zich er van bewust is dat ze erg veel geluk heeft gehad"

"Ze wil naar buiten brengen dat ze heel dankbaar is en dat ze zich heel gelukkig voelt dat ze nog leeft. Ze wil met name de twee chirurgen bedanken die haar hebben geopereerd en haar leven hebben gered, Christine Choy en Stuart James", aldus de vrienden.

Een andere bron dichtbij de hertogin laat weten dat haar twee dochters Eugenie en Beatrice 24/7 voor haar klaarstaan. Eugenie zou tijdelijk zijn ingetrokken bij haar moeder, terwijl Beatrice 'constant aan de telefoon hangt' met Fergie. 

Sarah Ferguson doet belangrijke oproep na borstkankerdiagnose
Lees ook

Sarah Ferguson doet belangrijke oproep na borstkankerdiagnose

Volgens een derde bron heeft Sarah ontzettend veel geluk dat artsen de kanker zo vroeg hebben vastgesteld. "Veel mensen denken bij borstkanker aan een bobbeltje in de borst, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Een bobbeltje kun je nog zelf ontdekken. Dit was een zogeheten 'schaduw' die onopgemerkt kan blijven, omdat het een grotere verspreiding van kankercellen is."

Na de diagnose ging Sarah in Londen onder het mes. De operatie bleek succesvol. De hertogin werd zondag ontslagen uit het ziekenhuis om thuis in Windsor te herstellen.

Lees meer over
Sarah Ferguson