Zichtbaar geïrriteerd

Koning Charles voor tweede keer chagrijnig om pen: 'Ik haat dit ding'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
RTL

Voor de tweede keer in een paar dagen tijd is koning Charles chagrijnig op camera vastgelegd. Gisteren ging het mis toen de kersverse koning in Noord-Ierland zijn naam in een gastenboek wilde zetten, maar zijn pen begon te lekken. "Ik haat dit ding", zei hij. Intussen denken mensen terug aan de lichtheid en humor van Queen Elizabeth.

Koning Charles was gisteren in het Hillsborough Castle, niet ver van de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. Hij was daar samen met zijn vrouw Camilla toen hij iets in een gastenboek wilde schrijven.

Lekkende pen

Dat ging niet helemaal goed. Eerst schreef hij de verkeerde datum – 12 in plaats van 13 september – op en toen hij dat wilde corrigeren begon de pen die hij in zijn hand had te lekken. "Oh god, ik haat dit", zei hij. De koning stond op, gaf de pen aan zijn vrouw Camilla, nu koningin-gemaal. "Ach ja, het loopt overal heen", zei zij.

"Ik kan dit verdomde ding niet verdragen, elke keer weer", sprak de 73-jarige Charles vervolgens. 

De koning is in Noord-Ierland vanwege een bezoek aan het gehele Verenigde Koninkrijk voor de begrafenis van zijn moeder, Queen Elizabeth, die vorige week op 96-jarige leeftijd overleed.

Zichtbaar geïrriteerd

Het is de tweede keer in een paar dagen tijd dat Charles zichtbaar geïrriteerd is. Afgelopen weekend, toen een soort toetredingsraad hem uitriep tot koning, ging het ook al mis.

Charles moest een document ondertekenen maar er lag een pennenbakje met pennen in de weg. Hij maande een van zijn personeelsleden die voor hem weg te halen, zoals op deze beelden te zien is:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Op sociale media uiten mensen hun steun. De koning heeft het verlies van zijn moeder te verwerken en heeft een hectisch programma. Voormalig politiek verslaggever Marcus Dysch, zei er volgens The Guardian het volgende over: "Nog los van het verdriet, moet koning Charles uitgeput zijn. Hij is ouder dan 70, vliegt non-stop het hele land door en het is duidelijk dat dat hem niet in de koude kleren gaat zitten. Hopelijk krijgt hij de tijd om deze traumatische periode te verwerken."

Amerikaanse toerist

Toch is er ook kritiek op de chagrijnige nieuwe koning en mensen vergelijken zijn gedrag met dat van koningin Elizabeth. The Washington Post haalt een voorbeeld aan dat haar 'fantastische gevoel voor humor' omschrijft: jaren geleden vroeg een Amerikaanse toerist die haar in de buurt van Balmoral Castle in Schotland tegenkwam en de queen niet herkende, of ze de koningin ooit ontmoet had. "Nee, maar hij wel", antwoordde ze, terwijl ze naar haar beveiliger wees.

De beveiliger kreeg van de toerist de vraag wat voor soort iemand de koningin was. "Ze kan soms erg chagrijnig zijn maar heeft een heerlijk gevoel voor humor", zei hij. De toerist wilde vervolgens een foto van de beveiliger en gaf zijn camera aan de koningin.

Bekijk hier hoe de voormalige beveiliger het verhaal zelf eerder vertelde:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Koning Charles IIIBritse koningshuisGroot-Brittannië