how baudet?

OM doet onderzoek naar liquidatie-opmerking Johan Derksen

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPOM doet onderzoek naar liquidatie-opmerking Johan Derksen
RTL

Het Openbaar Ministerie in Den Haag onderzoekt of Johan Derksen (73) met zijn liquidatie-opmerking over Thierry Baudet (39) een strafbare uiting heeft gedaan. Het OM heeft een bericht daarover van 'AD' bevestigd, en reageert hiermee op een melding die Thierry gedaan heeft van bedreiging.

Volgens een woordvoerder van het OM gaat het om een standaardprocedure als er melding wordt gemaakt van bedreiging van een politicus. Het OM zal Thierry vervolgens informeren of het, naar de mening van het OM, zinvol is om aangifte tegen Johan te doen. Ook als het Openbaar Ministerie een negatief advies geeft, kan de Forum voor Democratie-leider alsnog besluiten tot aangifte.

SBS6: 'Liquidatie-opmerking van Johan Derksen was verspreking'
Lees ook

SBS6: 'Liquidatie-opmerking van Johan Derksen was verspreking'

Het OM kan niet zeggen hoelang het onderzoek naar aanleiding van de melding duurt. Johan zei in de uitzending van Vandaag Inside van woensdag dat hij vond dat Thierry geliquideerd moest worden. Direct na zijn opmerking zei Johan dat het een verspreking was. Hij bedoelde naar eigen zegen 'dat ze Thierry uit de Kamer moeten schoppen'.

Johan zei in de uitzending van donderdag, een dag later, ervan overtuigd te zijn dat Thierry geen schijn van kans maakt als hij besluit aangifte te doen. Johan zei weer heel verbaasd te zijn dat er ophef was ontstaan over zijn opmerking.

RTL Boulevard stelde donderdag dat Wilfred Genee, medepresentator van Vandaag Inside, op het Mediapark met twee beveiligers naar zijn auto liep vanwege bedreigingen. SBS6 wil geen reactie geven op dit nieuws. "Vanwege securityredenen kunnen wij niet ingaan op vragen gerelateerd aan beveiliging", aldus een woordvoerder.

Lees meer over
Johan DerksenThierry BaudetVandaag Inside