aangifte tegen johan derksen

SBS6: 'Liquidatie-opmerking van Johan Derksen was verspreking'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
RTL

SBS6 noemt de opmerking van Johan Derksen (73) dat Thierry Baudet (39) geliquideerd moet worden 'een verspreking'. Het was een opmerking die 'hij direct herstelde en waarop hij later in de uitzending nogmaals terugkwam', laat een woordvoerder van de tv-zender desgevraagd weten.

"Dit kan en mag niet zonder consequenties blijven"

Johan zei woensdagavond in Vandaag Inside over de Forum voor Democratie-leider dat 'ze die gozer moeten liquideren'. Later herstelde hij zijn uitspraak en zei hij dat hij bedoelde dat 'ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen wegens aanhoudend wangedrag'. De reactie van Johan bekijk je in de video hierboven. 

FvD wil aangifte tegen Johan Derksen doen na liquidatie-opmerking
Lees ook

FvD wil aangifte tegen Johan Derksen doen na liquidatie-opmerking

Thierry was ondanks het feit dat Johan erop terugkwam niet blij. Forum voor Democratie liet op Twitter weten een aangifte voor te bereiden. 'Johan Derksen roept live op televisie op tot het liquideren (!) van Thierry Baudet, en presentator Wilfred Genee lacht vrolijk mee. Dit kan en mag niet zonder consequenties blijven', schreef de partij.

Bekijk de tweet hieronder.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Nadat Thierry Baudet gisteren in de Kamer de Russische regering prees en insinueerde dat minister Sigrid Kaag op een spionnenschool zou hebben gezeten, slaat hij vandaag de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen over. Zijn vrouw zou volgens een woordvoerder op het punt van bevallen staan.

Lees meer over
Thierry BaudetJohan DerksenSBSForum voor DemocratieVandaag Inside