Sneeuw in de Alpen

Druk op weg richting wintersport, maar ski-liefhebber wordt wel beloond

Door RTL Nieuws··Aangepast:
Druk op weg richting wintersport, maar ski-liefhebber wordt wel beloond
RTL

Nu de regio's noord en midden vakantie hebben, wordt het weer druk op de weg naar de wintersportgebieden. Ook terugkerende wintersporters hebben te maken met vertragingen. De ANWB waarschuwt voor drukte op de wegen in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

De grootste problemen worden verwacht op de wegen vlak bij de skigebieden. Het gaat vaak om kleinere wegen, die niet gemaakt zijn voor de grote hoeveelheid verkeer. "Het wordt een trechter voor de skigebieden", zegt de ANWB. Ook bij de grensovergangen wordt extra drukte verwacht. Dit was vorige week ook het geval, toen de regio zuid vakantie had.

Aanschuiven in de file

De grootste drukte wordt verwacht in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland. De A3, A5, A8, A9 en A99 in Duitsland worden volgens de ANWB druk. Op die laatste weg is het vanmorgen al aanschuiven. Automobilisten zijn er zeker 45 minuten langer onderweg:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

In Oostenrijk gaat het vooral om de A10, S16 en B179. De meeste drukte concentreert zich naar verwachting rond München en Salzburg. De ANWB waarschuwde eerder al voor het kopen van een tolvignet voor de Oostenrijkse wegen. Zonder die sticker op het autoraam kunnen automobilisten een boete krijgen.

Tot 40 centimeter

Wintersporters moeten onderweg dus wat geduld hebben, maar eenmaal aangekomen hebben ze een redelijke kans op sneeuw, schrijft Marc de Jong van Buienradar.

Vooral in Oostenrijk en het oosten van Zwitserland valt sinds gisteravond sneeuw. "In Oostenrijk, zeker tegen de noordkant van de Alpen, kan maximaal 40 centimeter sneeuw vallen. In het zuidelijke deel van de Alpen valt minder verse sneeuw."

De verwachte sneeuw voor de komende dagen. Een deel hiervan is vannacht gevallen.
De verwachte sneeuw voor de komende dagen. Een deel hiervan is vannacht gevallen.

In de Alpen valt ook morgen nog sneeuw, maar de komende week zal dat niet zo zijn. Het blijft de komende tijd wel koud in de wintersportgebieden, zegt De Jong. "Dus dat is goed voor de sneeuwcondities."

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Lees meer over
BuienradarWintersportSneeuwOostenrijkFrankrijkDuitsland