Na arrestatie Weski

'Ridouan Taghi wil eigen verdediging voeren in Marengoproces'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Petra Urban'Ridouan Taghi wil eigen verdediging voeren in Marengoproces'
RTL

Ridouan Taghi heeft de rechtbank laten weten dat hij zijn eigen verdediging wil voeren in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Dat heeft een bron dicht bij de strafzaak aan persbureau ANP laten weten. Taghi zit zonder advocaat sinds Inez Weski vorige maand werd gearresteerd.

Weski wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Ze zou volgens justitie een doorgeefluik zijn geweest en het mogelijk hebben gemaakt dat Taghi vanuit de strengst bewaakte gevangenis van Nederland, de EBI, nog in contact kon blijven geven met zijn criminele organisatie.   

Neef

Eerder werd om eenzelfde reden al een andere advocaat van Taghi, zijn neef Youssef T., veroordeeld.  

Na de arrestatie van de strafrechtadvocate rees de grote vraag: hoe nu verder? Want wie wil nu nog Ridouan Taghi bijstaan, met alle risico's van dien?

In een brief aan de rechtbank zou Taghi ook gemeld hebben dat hij alle onderzoekswensen handhaaft die door Weski zijn gedaan.

Commando

Hij heeft de rechtbank onder meer gevraagd om nader onderzoek te doen naar het verhaal van een commando die zegt te zijn benaderd met de vraag naar eventuele mogelijkheden Taghi te 'neutraliseren', een eufemisme voor doden. Dat zou zijn gebeurd toen Taghi nog voortvluchtig was. Hij is eind 2019 in Dubai gearresteerd.

Tegen Taghi is een levenslange gevangenisstraf geëist. Het proces tegen hem en zestien andere vermeende leden van een criminele organisatie, vaak aangeduid als de Mocro-Maffia, is een van de grootste strafzaken ooit in Nederland. 

Politie ziet Inez Weski als doorgeefluik tussen Taghi en Italiaanse maffia
Lees ook

Politie ziet Inez Weski als doorgeefluik tussen Taghi en Italiaanse maffia

Verdachten mogen hun eigen verdediging voeren, maar de rechtbank heeft de mogelijkheid toch een advocaat toe te wijzen als zij dat nodig acht. De rechtbank Amsterdam laat weten dat de kwestie woensdag 17 mei op zitting zal worden besproken

Lees meer over
Strafproces Marengo