Verkiezingen in november

Timmermans voorgedragen als 'ideale kandidaat' lijstrekkerschap PvdA/GroenLinks

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANP / Marcel van HoornTimmermans voorgedragen als 'ideale kandidaat' lijstrekkerschap PvdA/GroenLinks
RTL

De partijbesturen van PvdA en GroenLinks zijn eruit: ze dragen Frans Timmermans voor als lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november.

De leden van de partijen moeten nu beslissen of ze deze voordracht ondersteunen. Dat gebeurt via een stemming, waarvan de uitslag op dinsdag 22 augustus bekend wordt gemaakt.

'Ideale kandidaat'

De lijsttrekkerscommissie, waarin Paul Depla, Andrée van Es, Bram van Ojik en Nelleke Vedelaar zaten, zegt in een toelichting Timmermans als de 'ideale kandidaat' te beschouwen 'om overtuigend het gezamenlijke groene én sociale gedachtegoed van GroenLinks-PvdA uit te dragen'.

"De commissie ziet in hem een leider die de te scherpe tegenstellingen die onze huidige samenleving kenmerken kan overbruggen."

Timmermans wil premier worden, kandidatuur krijgt steun van Aboutaleb
Lees ook

Timmermans wil premier worden, kandidatuur krijgt steun van Aboutaleb

Timmermans, die momenteel vicevoorzitter is van de Europese Commissie, stelde zichzelf eerder al kandidaat en liet weten dat hij minister-president wil worden. 

In deze video licht hij zijn keuze toe:

Eurocommissaris Frans Timmermans stelt zich kandidaat als lijsttrekker voor PvdA/Groenlinks. Timmermans zegt erover: "De swag moet terug."
Lees meer over
Frans TimmermansPvdAGroenLinksTweede KamerverkiezingenDen Haag