Geschrokken

Getuige schietpartij Rotterdam: 'We moesten ons allemaal verstoppen'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Editorial / ANPGetuige schietpartij Rotterdam: 'We moesten ons allemaal verstoppen'
RTL

Geneeskundestudent Quint maakte vanmiddag de chaos die ontstond door de schietpartijen in Rotterdam van dichtbij mee. Bij de schietpartijen kwamen twee mensen om het leven. Tegenover RTL Nieuws doet hij zijn verhaal.

Quint is net klaar met zijn les op de Erasmus Universiteit. De opleiding geneeskunde wordt onder meer onderwezen op dezelfde locatie als het Erasmus Medisch Centrum, dus Quint is dichtbij de locatie van de schietpartij.

Als hij naar buiten wil lopen, hoort hij andere studenten schreeuwen dat er geschoten wordt. "We hoorden toen een klap", zo zegt hij. 

De student beseft dat het gevaarlijk is en vlucht met anderen naar een lokaal. "We hebben ons toen daar allemaal geprobeerd te verstoppen."

Wat weten we?

Bij twee schietpartijen in Rotterdam zijn vandaag drie mensen om het leven gekomen. Het gaat daarbij om een 39-jarige vrouw en een 43-jarige man. Een 14-jarig meisje dat zwaargewond raakte, is later aan haar verwondingen overleden.

De dader is op het helikopterdek van het Erasmus Medisch Centrum (EMC) overmeesterd door de Dienst Speciale Interventies. Hij werd zo'n twee uur na de eerste schietpartij gearresteerd, is 32 jaar oud en is een student aan de universiteit. 

Niet alleen werd er geschoten, ook werd er brand gesticht. Vermoedelijk met een of meerdere molotovcocktails. "Het brandalarm ging toen ook af. Ik heb de brand zelf niet gezien gelukkig, wel foto's ervan."

"Het was allemaal heel erg spannend op het moment zelf", geeft Quint aan. "Toen we eenmaal naar buiten konden zagen we meteen heel veel politie. Die waren zwaarbewapend. Toen voelden we ons wel veilig."

Mensen in het EMC kunnen niet naar buiten.© Editorial / ANP
Mensen in het EMC kunnen niet naar buiten.

Voor Quint is dan het ergste voorbij. Hij werd verzocht om weg te gaan van het EMC en naar een nabijgelegen park te gaan. 

"Daar hoorden we helikopters boven ons vliegen. Overal zagen we politie. De dader zelf heb ik niet gezien, maar ik heb wel veel foto's en video's voorbij zien komen."

Een arrestatieteam van de Dient Speciale Interventies ging het ziekenhuis binnen op zoek naar de verdachte.
Lees meer over
Rotterdam