Bezorgdienst, webshop en losse winkels

Curatoren: geen volledige doorstart BCC, hooguit onderdelen

Door Mathijs Smit··Aangepast:
© ANPCuratoren: geen volledige doorstart BCC, hooguit onderdelen
RTL

De curatoren van de failliete elektronicaketen BCC rekenen niet op een volledige doorstart van het bedrijf. Wel onderhandelen zij met zes partijen over de overname van diverse bedrijfsonderdelen.

Curatoren Joris Lensink en Thijs Hekman hebben dat vanochtend verteld in een online voorlichtingsbijeenkomst voor de duizend werknemers van BCC. Dat zeggen verschillende (ex-)werknemers en betrokkenen die anoniem willen blijven tegen RTL Z.

Interesse voor delen

BCC is met 57 winkels, een webwinkel en een bezorg- en installatiedienst een van de grootste elektronica- en witgoedketens van Nederland. Het bedrijf kwakkelt al jaren, en ging vorige maand failliet.

Elektronicaketen BCC is failliet, 1000 banen weg
Lees ook

Elektronicaketen BCC is failliet, 1000 banen weg

De curatoren die het faillissement moeten afwikkelen, zeggen op dit moment te onderhandelen met zes gegadigden voor diverse bedrijfsonderdelen van BCC. Het zou daarbij concreet gaan om de bezorgdienst Home Delivery & Installation, de webshop met het klantenbestand, en verschillende combinaties van winkels.

Met name de onderhandelingen over de winkels zouden lastig zijn, wegens discussies met de verhuurders van de panden. Ook zouden verschillende partijen interesse hebben in deels dezelfde winkels.

'Dynalogic en Coolblue'

In de wandelgangen gaat het gerucht dat logistiek dienstverlener Dynalogic geïnteresseerd zou zijn in de bezorgdienst. Coolblue wordt genoemd als partij die interesse zou hebben in negen winkels.

Directeur Remko Rijnders van Mediamarkt zei begin deze week plannen te hebben voor wat kleinere winkels in binnensteden, mogelijk in panden van BCC. Opkoper van faillissementspartijen Bero Monaco van ondernemer Ronny Hofstede had vlak voor het faillissement nog interesse in heel BCC, en zou nu mogelijk in de race zijn voor onderdelen van de failliete boedel. 

Teleurstelling

Dynalogic was onbereikbaar voor commentaar, Coolblue reageerde niet op een verzoek om een toelichting. De curatoren laten weten dat zij op dit moment 'geen mededelingen doen aan de media'.

Onder werknemers bestaat teleurstelling over de bijeenkomst, die hooguit tien minuten duurde en waarbij nauwelijks gelegenheid was tot vragen. "Veel mensen hadden nog de hoop op beter nieuws, zoals een echte doorstart", zegt een van hen.

Lees meer over
BCCMirage Retail GroupFaillissement