Geen geld terug

Failliet BCC sluit webshop, uitverkoop in de winkels

Door Mathijs Smit··Aangepast:
© ANPFailliet BCC sluit webshop, uitverkoop in de winkels
RTL

De failliete elektronicaketen BCC heeft vanaf vandaag de webshop gesloten. Dat melden curatoren Joris Lensink en Thijs Hekman in een verklaring. Een product online bestellen is niet meer mogelijk.

De fysieke winkels van BCC die nog wel open zijn, zijn vandaag begonnen met de laatste fase van de faillissementsuitverkoop. Daarbij worden artikelen tegen 'sterk gereduceerde prijzen' verkocht, schrijven de curatoren.

Vorige week trok de uitverkoop al heel wat koopjesjagers naar de winkels, en ook vandaag loopt het storm.

Garantie tot de deur

De curatoren benadrukken wel dat producten niet meer teruggebracht of geruild kunnen worden. Vanwege het faillissement kan de elektronicaketen namelijk geen geld teruggeven.

Curatoren: geen volledige doorstart BCC, hooguit onderdelen
Lees ook

Curatoren: geen volledige doorstart BCC, hooguit onderdelen

Het sluiten van de webwinkel en de faillissementsuitverkoop is opnieuw geen goed nieuws voor een eventuele doorstart van BCC. Vrijdag meldde RTL Z al dat de curatoren geen rekening meer houden met een voortzetting van het hele bedrijf, maar alleen losse onderdelen denken te kunnen verkopen.

In delen verkocht

In de wandelgangen circuleren namen van bezorgdienst Dynalogic, elektronicaketen Mediamarkt, webshop Coolblue en opkoper Bero Monaco als mogelijke geïnteresseerden in overnames van delen van de failliete boedel. 

BCC is met 57 winkels, een webwinkel, een bezorgdienst en zo'n duizend werknemers een van de grotere elektronica- en witgoedketens van Nederland. Het bedrijf maakt al jaren verliezen, en ging vorige maand failliet.

Lees meer over
BCCFaillissement