Beestachtig afscheid

Utopianen aangeslagen door vertrek twee vertrouwde gezichten

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPUtopianen aangeslagen door vertrek twee vertrouwde gezichten
RTL

Al vanaf aflevering één zijn de koeien van de partij in Utopia. Maar daar komt vanaf vandaag verandering in...

"I love you"

Utopianen in tranen© Utopia
Utopianen in tranen

Met de finale in zicht is het toch echt tijd voor de koeien om het terrein te gaan verlaten. In overleg met Romy hebben de Utopianen besloten dat de koeien naar boer John gaan om daar te genieten van hun verdere leven. 

Vanochtend nemen de bewoners afscheid van hun vriendjes. "I love you", fluistert Romy door haar tranen heen terwijl ze Klaver en Stuk nog een keer een dikke knuffel geeft. De koeien worden door de mannen met voorzichtigheid de veewagen in geleid en de inwoners staan er in een kringetje geëmotioneerd naar te kijken.  

Romy komt weer naar buiten gelopen als de veewagen aanstalten maakt om het terrein te verlaten. Nog een keer kijkt ze door de deur en weet door haar emoties hortend en stotend uit te brengen dat ze hen gaat missen. De blondine snikt en stort zich in de armen van haar vriendin Billy die haar liefdevol troost. Ook Bas is erg aangedaan door het vertrek van de koeien en laat zijn tranen de vrije loop.

De Utopianen staan somber naast elkaar om de koeien uit te zwaaien. Een laatste groet naar de koeien waarna de inwoners zich met tranen in hun ogen omdraaien. Gelukkig krijgen de koeien een fijne nieuwe plek en mogen de Utopianen van boer John altijd langskomen om ze te bezoeken.

Afscheid koeien© Utopia
Afscheid koeien

Op 31 december 2013 maken de koeien Bief en Stuk (indertijd nog Uto en Pia genoemd) hun opwachting in het beloofde land. In de begindagen zijn het vooral Isabella en Ruud die zich ontfermen over de dieren. De Utopiaanse dierenvrienden zijn dan ook maar wat blij wanneer Stuk op 14 juli 2014 bevalt van het kalfje Klaver.

In de jaren die daarop zorgen de koeien met regelmaat voor hilarische tv. Zeker wanneer één van de koeien weer eens is uitgebroken en ze het gemunt lijken te hebben op de bewoners. Ondanks dat lang niet alle bewoners gek zijn op de beesten pinkt menig Utopiaan toch een traantje weg wanneer Bief het terrein verlaat. Stuk blijft alleen achter met het kalfje Klaver.

Na het vertrek van Isabella en Ruud ontfermt Romy zich over de koeien. Ieder dag staat ze voor dag en dauw op om de dieren te kunnen verzorgen.

Afscheid koeien© Utopia
Afscheid koeien

Benieuwd naar het afscheid van de vertrouwde boegbeelden van Utopia? Kijk dan iedere werkdag om 19.30 naar Utopia bij SBS 6. 

Lees meer over
Tv-programma