Een nieuw begin

Dit zijn de eerste zes bewoners van Utopia 2

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDit zijn de eerste zes bewoners van Utopia 2
RTL

Vanavond is het dan eindelijk zover: de start van Utopia 2! RTL Boulevard kan alvast verklappen welke zes realityhelden te zien zullen zijn in het SBS 6-programma.

Adriaan (29)

Adriaan werkt als monteur en fitter offshore, dus hij heeft voldoende kennis en ervaring voor als er ergens een pijpleiding moet worden aangelegd. Ook voor het motoronderhoud kun je bij deze Utopiaan terecht, want die kan hij lachend demonteren en weer in elkaar sleutelen.

Ook liep hij ooit zijn eigen pelgrimstocht van Appelscha naar Santiago de Compostela… Een afstand van 3200 kilometer die de sportieve Fries in 60 dagen wist te overbruggen.

Als het op eten aankomt is Adriaan overduidelijk. Hij is veganistisch in hart en nieren en eet het merendeel van zijn dagelijkse kost rauw. Iets wat volgens hem niet alleen beter is voor zijn lichaam, maar ook voor het milieu. Want dat scheelt een hoop gebak, gekook en gestoom.

Adriaan© Utopia
Adriaan

Brandon (21)

Brandon werkt in een kledingwinkel. Maar een modepopje is hij allerminst! Sterker nog, in Utopia steekt hij het liefst dagelijks zijn groene vingers in de grond. Want hij ziet zich al helemaal staan op zijn moderne akker, bestaande uit zelfgemaakte bakken vol groenten en fruit.

Die bakken mogen best meer opbrengen dan aardappelen, wortels en tomaten. Want Brandon is ook niet vies van geld verdienen. Of dat nu is met het opzetten van een markt of een feest… als het lukt en winst oplevert, leeft Brandon in zijn droommaatschappij!

Deze jonge rebel stelt zichzelf altijd open voor het standpunt van een ander… maar als hij er anders over denkt, gaat hij de confrontatie niet uit de weg. En voor onrechtvaardigheid is in zijn wereld geen plek, want als hij dat ziet heb je aan hem een hele slechte!

Brandon© Utopia
Brandon

Christel (44)

Christel is moeder, kunstenaar en natuurliefhebber. Ze weet als geen ander hoe het is om ieder dubbeltje om te moeten draaien en toch een rijk en bevredigend leven op te bouwen voor haar kinderen en zichzelf. Haar tweeling staat nu op eigen benen, nu is het tijd om haar mede-inwoners te motiveren en inspireren om bewuster te leven.

Deze energieke kunstenares wil de natuur van haar nieuwe leefomgeving gebruiken om duurzame sieraden en tassen te maken. Daarnaast kan ze zeker bijdragen in de kosten van het dagelijks bestaan, door het geven van workshops kunst, dans- en improvisatietheater. Christel wil bewijzen dat de kleine dingen in het leven zoveel meer waard zijn, dan de duurdere dingen waar iedereen zo naar verlangt. Als zorgzame en oplossingsgerichte vrouw zal ze al haar tomeloze energie inzetten voor een duurzaam Utopia met de juiste balans tussen mens en natuur.

Christel© Utopia
Christel

Jessie (20)

Jessie is nog piepjong maar ze heeft haar zaken al netjes op een rij! Denk vooral niet dat deze frisse blondine een verwend meisje is, dat niets weet van het harde leven. Jessie runt als horeca manager een succesvolle lunchroom en dat succes is mede te danken aan haar strakke planning en duidelijke richtlijnen. Jessie weet hoe ze het wil hebben en ook hoe ze anderen daarvan moet overtuigen.

Natuurlijk gaat ze haar ervaring in de horeca inzetten voor het welzijn van de samenleving. Er kan niet snel genoeg een bar staan in Utopia en het liefst beheert zij naast de drank ook de geldstromen.

Jessie heeft door haar werk flink wat mensenkennis en weet hoe ze moet omgaan met veel verschillende types. Ze kan dus aardig wat hebben, maar ga je te ver dan is het over en uit... en vooral verstandig om uit haar buurt te blijven.

Jessie© ANP
Jessie

John (56)

John weet dat alles begint bij een goede fundering. Als echtgenoot, vader en grootvader heeft hij die basis stevig gelegd en als ervaren loodgieter en cv-monteur heeft hij alles wat met bouwen te maken heeft wel een keer meegemaakt! Nu de fundering van Utopia nog!

Het bouwplan heeft hij in ieder geval al helemaal in zijn hoofd. Een slim aangelegd park waarin iedere inwoner zijn eigen huisje heeft en iedereen samenkomt in het hoofdgebouw aan een plein. Technisch gezien gaat dat helemaal goed komen, nu alleen nog zijn medebewoners overtuigen.

Hoe hij over alles denkt, zal iedereen snel genoeg weten, want deze Rotterdammer zegt waar het op staat en heeft daar niet veel woorden voor nodig. Hij is geboren voor Utopia en nu hij aan de wieg staat, zal hij geen moment rusten voordat ze is grootgebracht!

John© Utopia
John

Mike (29)

Mike is single en een echte vrouwenliefhebber. Het spel der verleiding is echt zijn game en daarom gaat hij ieder weekend graag op stap.

Dan lijkt Utopia geen logisch nieuw adres, maar Mike is ook een man met een mening en een visie. Hij ziet te weinig kinderen buitenspelen en dat moet anders. Daarom wil hij zo snel mogelijk een skatepark aanleggen om de jeugd weg te lokken van hun spelcomputer, zodat ze leren genieten van de natuur.

In het dagelijks leven werkt Mike als hoofdmonteur elektricien, wat inhoudt dat hij bij bouwprojecten verantwoordelijk is voor alle elektra en het aansturen van een team van jonge elektriciens. Hij weet dus niet alleen hoe hij de draadjes juist moet verbinden, maar ook hoe je een groep het beste indeelt. Hij ziet zichzelf dan ook als de ideale aanvoerder die Utopia gaat opbouwen.

Mike© Utopia
Mike

Benieuwd naar hoe Adriaan, Brandon, Jessie, Christel, Mike en John het er vanaf gaan brengen in het beloofde land? Kijk dan vanavond om 19.30 naar Utopia 2 bij SBS 6.

Lees meer over
Tv-programma