heftig

Monica Geuze in tranen om zieke Zara-Lizzy

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© YouTube-kanaal Monica GeuzeMonica Geuze in tranen om zieke Zara-Lizzy
RTL

Zara-Lizzy, het dertien weken oude dochtertje van Monica Geuze en Lars Veldwijk, moet nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven. Dat vertelt Monica Geuze in haar nieuwste vlog.

"Wat er aan de hand is, weten we nog niet echt"

Dochtertje Monica Geuze in het ziekenhuis
Lees ook

Dochtertje Monica Geuze in het ziekenhuis

De kleine meid werd afgelopen zondag opgenomen in het ziekenhuis, omdat ze te weinig dronk, zes keer zo weinig als zou moeten. "Wat er aan de hand is, weten we nog niet echt", vertelt de ontzette moeder. "Het enige dat we wel weten, is dat ze dus te weinig drinkt en daardoor dus de kans op uitdroging om de hoek komt kijken. Dat is nu nog niet het geval."

Zara-Lizzy wordt nu bij gevoed met sondevoeding. Volgens Monica is het een verschrikkelijk aangezicht. "Dat is gewoon zo kut om te zien. Maar aan de andere kant zo'n geruststelling dat je zeker weet dat ze binnenkrijgt wat ze binnen moet krijgen", aldus Monica.

Het gaat nu iets beter met de kleine meid, maar ze drinkt nog niet zelf. Volgens mama Monica slaapt ze bijna de hele dag en op de momenten dat ze wakker is, lacht haar vrolijke dochter veel. "Ik hoop gewoon dat ze uit zichzelf gewoon genoeg gaat drinken"

Toch weet Monica deze nare situatie te relativeren. "We zijn wel in het ziekenhuis, maar het is niet dramatisch. Nou ja, natuurlijk is het dramatisch om met een kleine meid van dertien weken oud in het ziekenhuis te zijn", vertelt de emotionele moeder. "Het is niet dat ze in levensgevaar is, het is meer preventief."

Monica kan zich ook niet voorstellen hoe het is om in een nog ergere situatie te zitten. "Hoe erg moet het wel niet zijn om een kindje te hebben dat niet gezond is? Daarom moet ik mij ook gewoon niet aanstellen", besluit een machteloze Monica. "Maar gewoon zo erg het gevoel dat je het wil overnemen van je kindje, die pijn.  Dat je gewoon uit wil leggen dat ze gewoon moet drinken. Je kan niks zeggen tegen d’r en jij kan ook niet zeggen wat het is."

De jonge moeder wilde eerst ook niet naar de dokter gaan, omdat ze bang was dat ze niet serieus genomen zou worden. Haar vriend, voetballer Lars Veldwijk, wist haar toch over te halen. 

Monica sluit haar vlog toch af met een positieve noot: "Ik hoop dat volgende week een superpositieve vlog wordt, waarin alles beter gaat en we weer lekker thuis zijn."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Monica Geuze