Jongens, heb je het al vernomen

Dieuwertje Blok reageert op relschoppers intocht Sint

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDieuwertje Blok reageert op relschoppers intocht Sint
RTL

Dieuwertje Blok vindt dat niet de demonstraties tijdens de Sinterklaasintocht schadelijk zijn voor kinderen, maar juist de agressieve houding van de volwassenen. Dat zei de presentatrice gisteren in De Wereld Draait Door.

"Als je die boodschap mee wil geven aan je kinderen, dat vind ik echt bizar"

De presentatrice van het Sinterklaasjournaal is verbaasd dat er zo veel agressie werd geuit tegen anti-Zwarte Piet demonstranten. Volgens haar hadden de kinderen niet in de gaten dat er een demonstratie gaande was. “Als kindjes demonstraties zien, volgens mij is daar niet zo veel mis mee. De meeste kinderen lezen echt die borden niet en zijn daar helemaal niet mee bezig.”

Rossana Kluivert houdt Shane thuis op 5 december
Lees ook

Rossana Kluivert houdt Shane thuis op 5 december

Ze is veel meer geschrokken van de reacties op deze demonstraties. “Maar het is natuurlijk de agressie van de volwassenen tegen de in dit geval anti-Zwarte Piet demonstranten. Als je die boodschap mee wil geven aan je kinderen, dat vind ik echt bizar.”

Volgens Dieuwertje wordt door deze volwassenen vaak gezegd dat ze het voor de kinderen doen. “Welke kindjes bedoel je? Over wie heb je het? De kindjes? Het moet gewoon een feest zijn voor alle kinderen van Nederland.” Ze is bang dat kinderen het verkeerde voorbeeld krijgen. “Je laat die kindjes, waar je het zo hoog over hebt, dus zien dat als een grote groep mensen een mening heeft die jou niet van pas komt – waar jij niet van houdt – heel agressief moet benaderen. Dat is het voorbeeld dat je aan de kindjes geeft.”

De presentatrice is van mening dat mensen veel meer de dialoog aan moeten gaan. In eerste instantie schoot zij ook in de verdediging als mensen begonnen over het uiterlijk van Zwarte Piet. Door de dialoog aan te gaan, is haar mening veranderd. “Het gaat er niet om of ik het zo bedoel, maar het gaat erom wat het voor andere mensen betekent. Je moet soms eens even een stapje terug doen.”

Het uiterlijk van Piet zal volgens Dieuwertje veranderen. “Er is gewoon een verandering die echt onomkeerbaar is, hoe vervelend sommige mensen dat ook vinden. Ik kan het me niet voorstellen dat dat ook niet doorgaat. Het zal nog wel een tijdje duren.”

Bekijk het fragment hier terug:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Dieuwertje BlokSinterklaas