temptation drama

Temptation-Roger neemt het op voor Laura

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLTemptation-Roger neemt het op voor Laura
RTL

De 22-jarige Laura uit Gent krijgt sinds haar deelname aan de ultieme relatietest bakken met kritiek over zich heen. Inmiddels is de situatie volledig geëscaleerd en kan ze niet eens meer veilig over straat. Roger is helemaal klaar met al het commentaar en lucht zijn hart op Instagram.

"Wat er nu gaande is, is dat Laura gewoon weg wordt gepest"

© Instagram @rogerroseibonssu
© Instagram @rogerroseibonssu

"Hoeveel mensen hebben al zelfmoord gepleegd, omdat ze elke dag opnieuw worden gepest? Hoeveel mensen hebben al in een situatie gezeten dat je elke dag wordt gepest? Hoeveel mensen hebben al in een situatie gezeten dat je wordt aangevallen als je op straat loopt?", begint hij zijn uitgebreide betoog.

Of het stel nog altijd samen is, blijft onduidelijk. Dat maakt Laura aanstaande vrijdag bekend in Goedele on Top. Maar uit de post blijkt dat Roger in ieder geval nog wel een goede band heeft met haar. Zo vervolgt hij: "Je hebt kritiek en je hebt een oordeel, maar je hebt ook pesten. Wat er nu gaande is, is dat Laura gewoon weg wordt gepest. En ik hoor de mensen al zeggen: ‘Ja, dat heeft ze aan zichzelf te danken, dan moet je je maar niet opgeven voor TI.' Ik vind het echt oprecht erg dat een programma het toelaat om een mens te laten haten. Ik hoop dat Laura sterk genoeg blijft om dit te laten overwaaien. Maar wat als dat niet zo is? Ooit daar bij stilgestaan?"

Volgens Roger zijn ook de programmamakers schuldig, die hebben Laura zo neergezet. "Omdat er niet gepraat wordt over vreemdgaan moet het programma zo de aandacht trekken. Schandalig dat ze zo de aandacht moeten trekken. Alsof aandacht trekken niet lukt op een andere manier (...) Kijkcijfers zijn niet belangrijker dan een mensenleven." Al is hij niet alleen maar negatief, hij snapt dat er ook tv gemaakt moet worden. "Maar hoe meer Laura geviseerd wordt, hoe meer haat ze krijgt, hoe gevaarlijker haar situatie wordt."

Haar situatie zou inmiddels zo slecht zijn dat ze op straat wordt aangevallen. Roger hoopt met zijn bericht licht te schijnen op de nare situatie. Want dat vindt hij het allerergste, dat Laura niet meer veilig over straat kan ''omdat ze 'zogezegd' Temptation Island verpest".

"Dat doet me iets ja, logisch, wie niet?", schrijft hij. "Het kan niet zo zijn dat Laura niet veilig op straat kan wandelen, dat kan niet. Zij heeft mij niets misdaan op Temptation tot nu toe. (...) De verwondingen die Laura oploopt, dat voelt niemand of ziet niemand."

Ook Demi neemt het op social media op voor Laura. Zo schrijft ze: "Ik snap dat mensen een mening hebben, maar soms moeten mensen even verder nadenken over wat ze zeggen of doen. Vergeet niet dat het een tv-programma is en alles uitvergroot wordt."

© Instagram @demirutting
Lees meer over
Temptation Island