Hard tegen hard

Expeditie-Eva kreeg veeg uit de pan van Nicolette Kluijver

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Martijn van Gelder/RTLExpeditie-Eva kreeg veeg uit de pan van Nicolette Kluijver
RTL

De strijd is nog lang niet gestreden in Expeditie Robinson. De overgebleven kandidaten gaan hard tegen hard bij iedere proef en met de samensmelting was dat maar al te duidelijk. Maar een lachaanval van Eva Koreman (35) viel niet in de smaak bij presentatrice Nicolette Kluijver (35). Let op: dit artikel bevat spoilers over het huidige seizoen van Expeditie Robinson.

"Toen kreeg ik op mijn flikker"

Met de samensmelting wordt overduidelijk dat het opeens een solowedstrijd is geworden voor de kandidaten. Zonder een kamp om voor te strijden, is het enkel je eigen hachje die gered moet worden. In de afgelopen aflevering werd pijnlijk duidelijk hoe de Expeditie-leden probeerden te overleven. Akwasi, Mariana, Shary-An, Kalvijn en Eva waren nog niet zeker van hun plek in de samensmelting en moesten een enkeling uitschakelen om door te kunnen. 

Expeditie-bondje tegen bondje: maakte Kalvijn de goede keuze?
Lees ook

Expeditie-bondje tegen bondje: maakte Kalvijn de goede keuze?

Door bordjes van elkaar kapot te schieten, konden de deelnemers ervoor zorgen dat ze de samensmelting zouden halen. En voor Shary-An, Mariana én Eva was het een makkelijke keuze op wie zij hun pijlen zouden richten: Kalvijn. De tegenaanval werd ingezet door Akwasi (later gesteund door de YouTuber), die er alles aan deed om Mariana uit de weg te werken. Het ellenlange werpen van stenen zorgde voor de slappe lach bij Eva, maar dat pikte Nicolette niet. 

"Het duurde zo lang, dat ik gewoon de slappe lach kreeg", legt Eva uit bij 3FM. "Dus toen kreeg ik op mijn flikker. Nicolette is normaal heel lief, maar zei ze echt: 'Ja, lach er maar om.' En toen dacht ik echt: 'Oh, nee, nee!'" Helaas was het niet Eva's mikpunt dat eruit vloog. Mariana werd vakkundig weggewerkt door de steenworpen van Akwasi en Kalvijn, waarna ze Kim Kötter mocht gaan vergezellen op Duivelseiland. 

De sluwe Kalvijn legt precies uit waarom hij zijn bondgenoot Mariana de das omdeed in Robinson Confessions. Je ziet zijn aflevering hieronder. 

Lees meer over
Eva KoremanKalvijnAkwasiExpeditie RobinsonTv-programmaTelevisie