Zielig

Familie Bibian Mentel openhartig over 'mogelijk laatste kerst'

Door RTL Boulevard/Helden Magazine··Aangepast:
© ANPFamilie Bibian Mentel openhartig over 'mogelijk laatste kerst'
RTL

Bibian Mentel (47) kreeg dit jaar het verwoestende nieuws dat ze voor de twaalfde keer kanker had. Hierdoor zou het zomaar zo kunnen zijn dat de snowboardster dit jaar voor de laatste keer kerst viert met haar familie. In het tijdschrift Helden vertelt zij, maar ook haar familie, emotioneel over dit besef.

"Het is pijnlijk dat hij altijd in zijn achterhoofd de angst heeft dat ik doodga"

"Ik heb vooral een heel lieve, zorgzame moeder, had me geen betere kunnen wensen", aldus zestienjarige zoon Julian over zijn moeder aan Helden Magazine. "Ik weet eigenlijk niet beter dan dat ik een moeder heb die ziek is en dat is altijd moeilijk geweest (...) In je achterhoofd zit altijd de gedachte dat je ieder moment je moeder kunt kwijtraken."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Weer kanker ontdekt bij Bibian Mentel
Lees ook

Weer kanker ontdekt bij Bibian Mentel

"Het is pijnlijk dat hij altijd in zijn achterhoofd de angst heeft dat ik doodga", reageert Bibian. "Dat hoort niet. Een kind hoort onbezorgd te zijn." De Dancing With The Stars-finaliste heeft al 18 jaar te maken met de ziekte, maar wist allerlei doelen te bereiken, zoals meermaals een gouden medaille winnen tijdens de Winterspelen. 

Bij een vorige operatie liep Bibian een dwarslaesie op en belandde ze in een rolstoel. De operatie erna aan haar nek had ervoor kunnen zorgen dat ze niet meer zelfstandig kon ademen. "We hebben erover gesproken dat als dat zou zijn gebeurd en ik echt alleen maar aan de beademing kon liggen en niets meer zelf zou kunnen, dat het dan voor mij niet meer zou hoeven", legt ze uit. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Ook haar man Edwin was hierover ingelicht. "We hadden onderling besproken dat ik de stekker eruit zou trekken", vertelt hij, al kan dat niet zomaar. "Ik had het dus stiekem moeten doen." Het hele gezin gaat door een behoorlijk heftige periode, maar volgens Bibian is te lang erbij stil staan "zonde van de tijd." 

Bibian deed onlangs nog haar verhaal aan RTL Boulevard. Bekijk de video hieronder waarin ze openhartig vertelt over de worsteling die ze doormaakt. 

Lees meer over
Bibian MentelZiektes en aandoeningenKankerDood