opgeruimd staat netjes

Deal is rond voor prins Harry en Meghan Markle

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesDeal is rond voor prins Harry en Meghan Markle
RTL

De deal is rond voor prins Harry (35) en zijn echtgenoot Meghan Markle (38). Dat onthult royaltydeskundige Chris Ship op Twitter.

"Harry en Meghan doen afstand van hun koninklijke titels"

De onderhandelingen over Harry en Meghans toekomst binnen het Britse koningshuis zitten erop. De familie is tot een overeenstemming gekomen. "Harry en Meghan doen afstand van hun koninklijke titels", meldt royaltydeskundige Chris Ship op Twitter. "Ze zullen de 2,3 miljoen pond voor de renovatie van Frogmore Cottage terugbetalen en huur en gebruikskosten betalen. Ze gaan het merendeel van hun tijd doorbrengen in Noord-Amerika, niet in het Verenigd Koninkrijk. De koningin bedankt hen voor hun werk." 

👑

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Harry en Meghan ontslaan personeel Frogmore Cottage
Lees ook

Harry en Meghan ontslaan personeel Frogmore Cottage

"Na maanden converseren en meer recente discussies, ben ik blij te melden dat we een constructieve en behulpzame weg naar voren hebben gevonden voor mijn kleinzoon en zijn gezin. Harry, Meghan en Archie zullen altijd zeer geliefde familieleven blijven", laat Queen Elizabeth weten in haar bericht.

"Ik herken de uitdagingen die ze hebben meegemaakt door het intense toezicht van de afgelopen twee jaar en daarom steunen wij hun wens om een onafhankelijk leven te leiden", gaat de Queen verder. "Ik wil ze dan ook bedanken voor hun toegewijde werk in het land, het Gemenebest en daarbuiten. Ik ben vooral trots op hoe Meghan zo snel onderdeel is geworden van de familie. Het is de hoop van mijn hele familie dat de overeenkomst hen in staat stelt om een gelukkig en vreedzaam leven samen op te bouwen."

"De hertog en hertogin van Sussex zijn Hare Majesteit en de Royal Family heel dankbaar voor hun steun in hun navolging van het volgende hoofdstuk van hun leven", wordt er gezegd over Harry en Meghan. "Zoals we hebben afgesproken in onze overeenkomst, begrijpen ze dat ze noodgedwongen moeten stoppen met hun koninklijke taken, waaronder ook hun militaire afspraken toebehoren. Ze zullen geen publieke fondsen meer ontvangen voor koninklijke taken. Met de zegen van de Queen blijven de Sussexes beschermd worden. Hoewel ze formeel gezien niet meer de Queen vertegenwoordigen, hebben de Sussexes duidelijk gemaakt dat ze alles zullen doen om in de toekomst de waarden van de Queen hoog te houden."

Lees meer over
Prins HarryMeghan MarkleKoningshuis