INDRUKWEKKEND

Kate Middleton fotografeert overlevenden Holocaust

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKate Middleton fotografeert overlevenden Holocaust
RTL

De hertogin van Cambridge staat op een bijzondere manier stil bij het 75e jaar dat Auschwitz is bevrijd. Kate Middleton (38) heeft vier overlevenden, met hun kinderen en kleinkinderen, gefotografeerd.

"Zij waren de gelukkigen die deze horror mochten overleven"

De foto's zijn begin januari 2020 genomen in Kensington Palace, in Groot Brittannië. Omdat meerdere overlevenden connecties hebben met Nederland, besloot Kate om de Nederlandse schilder Johannes Vermeer als inspiratiebron te gebruiken. Hij was gespecialiseerd in huiselijke settings.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Royal-fans ongerust: 'Kate Middleton is veel te dun'
Lees ook

Royal-fans ongerust: 'Kate Middleton is veel te dun'

Kate raakte diep onder de indruk van de verhalen van de overlevenden. Vooral het verhaal van Steven Frank (84), uit Amsterdam, ontroerde haar. Steven is tijdens zijn jeugd naar meerdere concentratiekampen gebracht. "Hij is zich zo bewust van het leven en kijkt ondanks alles toch met dankbaarheid terug," vertelt Kate. "Het was een eer om hem te ontmoeten."

Alle foto's die Kate heeft gemaakt, zijn onderdeel van een expositie die later dit jaar wordt tentoongesteld. Deze expositie draait om de nagedachtenis aan de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in Auschwitz, dat 75 jaar geleden is bevrijd

Kate: "De gebeurtenissen van de Holocaust, veroorzaakt door het meest ondenkbare kwaad, zullen voor altijd herdacht worden. Door het traumatische begin van hun leven kijken deze mensen terug met verdriet, maar ook met dankbaarheid. Dankbaarheid dat zij het hebben mogen overleven."

Lees meer over
Prinses KateHolocaust