Op de biechtstoel

Farah behandelde Liesbet 'onmenselijk' in Expeditie Robinson

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Martijn van GelderFarah behandelde Liesbet 'onmenselijk' in Expeditie Robinson
RTL

De snode plannetjes in 'Expeditie Robinson NL vs BE' zijn nog altijd niet voorbij. Sterker nog: ze werden kandidaat Liesbet Drobé (45) fataal. De Vlaamse psychiatrisch verpleegkundige belandde op Wraakeiland nadat ze door haar kampgenoten naar huis werd gestemd. Neemt ze het haar team kwalijk? En hoe denkt ze nu over Farrah? Wij vroegen het haar.

"In het dagelijks leven zou ik niet met zo iemand kunnen samenleven of samenwerken"

Liesbet voegt zich na Aisha en Farah bij het rijtje afvallers en komt als derde aan op Wraakeiland. Haar voormalig kampgenoot Farah is nog helemaal euforisch van het winnen van de vorige poef en ziet in de gewonde Liesbet een gemakkelijk prooi. Het botert totaal niet tussen de twee. "Farah ergerde iedereen, inclusief mij, vanaf het begin", vertelt Liesbet terug in Nederland aan ons. "In het dagelijks leven zou ik niet met zo iemand kunnen samenleven of samenwerken."

Volgens Liesbet vielen haar verwondingen trouwens best mee, in vergelijking met de honger en de uitputting die ze voelde. Haar honger werd niet gestild, want Farrah had al het eten verstopt. "Ik geloofde Farah, vooral omdat ik zo uitgehongerd was en niet meer kon denken en voelen. Ze kon, kan, ongelooflijk liegen!"

Fien deelt nooit eerder vertoonde beelden Expeditie Robinson
Lees ook

Fien deelt nooit eerder vertoonde beelden Expeditie Robinson

Toch besluit Farah haar snel uit te dagen voor een duel, dat ze vervolgens wint. Er zit voor Liesbet niks anders op dan huiswaarts te keren. Inclusief alle pijntjes die ze opliep tijdens de bloedstollende proef. "Die proef met Ruth was voor mij grens", zegt ze nu daarover. "Ik heb een zoon van 15 en kon het me niet permitteren om als zwaargewonde naar huis te gaan." Wat er volgens haar misging is dat ze niet heeft kunnen laten zien wie ze écht is. Zo vertelt ze: "De reis van 30 uur had me volledig gesloopt. Ik was van begin tot het einde ziek. Ik was al heel mager, dus ik verloor snel al mijn krachten."

Volgens Farah was de 'zieke' Liesbet dan ook geen waardige tegenstander. Liesbet reageert hierop met: "Het is niet moeilijk als je je volstopt met eten en de ander uithongert om een proef te winnen. Dat is geen overwinning, dat is onmenselijk." Eenmaal thuis voelde Liesbet zich dan ook bevrijd, zo laat ze aan ons weten. "Ik heb nog nooit zo afgezien als bij Expeditie. Zo weinig eten, zo slecht geslapen. Ik was op."

Aisha was vorige week de eerste afvaller van Expeditie Robinson NL vs BE. In Robinson Confessions NL vs BE doet ze haar verhaal:

Kijk elke donderdag een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson NL vs BE exclusief bij Videoland. Afleveringen gemist? Ook deze zijn uiteraard terug te zien bij Videoland.