Jeangu Macrooy reageert verdrietig op uitstel songfestival

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPJeangu Macrooy reageert verdrietig op uitstel songfestival
Alles over het songfestival

Het Eurovisiesongfestival van 2020 gaat niet door. Het liedjesfestijn wordt uitgesteld en dat betekent dat de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy (26) zijn liedje 'Grow' ook niet ten gehore kan brengen. Op Instagram reageert hij bedroefd, maar begripvol op het nieuws.

"Het voelt onwerkelijk"

Een flinke domper voor Jeangu: het Eurovisiesongfestival van 2020 gaat niet door. De 'Grow'-zanger zal dus ook niet strijden namens Nederland bij het liedjesfestijn. "Ik heb het net gehoord", vertelt hij in zijn filmpje op Instagram. "Het voelt onwerkelijk, ik zat in zo'n lekkere flow met mijn team." 

Eurovisiesongfestival uitgesteld vanwege coronavirus
Lees ook

Eurovisiesongfestival uitgesteld vanwege coronavirus

Jeangu zat al diep in de voorbereidingen voor het songfestival en die ging "heel goed." En net als vele anderen keek hij "enorm uit" naar de show. "Maar daar staat iets veel belangrijkers tegenover: iedereens gezondheid en gesteldheid", vertelt hij. "Ik begrijp het besluit dus volkomen." 

"Ik gebruik de komende periode om uit te rusten en hopelijk kunnen we later dit jaar, in goede gezondheid, weer vooruitkijken naar het Eurovisiesongfestival", gaat Jeangu verder. Bovendien bedankt hij de fans en AVROTROS voor alle vertrouwen in hem. "Ik wens iedereen heel veel sterkte en beterschap aan de mensen die ziek zijn", sluit hij af. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

In de video hieronder deed Jeangu een speciale uitvoering van zijn songfestivallied 'Grow.' 

Lees meer over
Jeangu MacrooyEurovisiesongfestivalMuziekCoronavirus