beetje nadenken

Zelfisolatie is een eyeopener voor Fien Vermeulen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPZelfisolatie is een eyeopener voor Fien Vermeulen
RTL

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Het coronavirus dwingt mensen ertoe om zichzelf zo veel mogelijk te isoleren van de buitenwereld. Dat brengt Fien Vermeulen (28) nieuwe inzichten, zo laat de radio-dj weten op Instagram.

"Mijn hoofd staat nooit stil en mijn gedachten gingen dan vaak de verkeerde kant op"

"Wat een stilte. Een jaar geleden zou ik gek geworden zijn", begint Fien haar epistel op Instagram. De radio-dj geeft aan 'bang' te zijn geweest voor stilte en 'alleen zijn'. Daarom plande ze haar agenda zo vol mogelijk, zodat ze nooit in haar eentje op de bank hoefde te zitten. "Mijn hoofd staat nooit stil en mijn gedachten gingen dan vaak de verkeerde kant op", verklaart ze. En dat heeft er alles mee te maken dat Fien kanker heeft gehad. 

Fien Vermeulen staat zieke moeder bij tijdens behandeling
Lees ook

Fien Vermeulen staat zieke moeder bij tijdens behandeling

Doordat Fien zo ziek is geweest, wil ze nooit meer 'een ziek meisje op de bank' zijn. "Alleen zijn, koppelde ik aan alle verkeerde dingen." Ze zag het als missie om alleen niets te doen. "Het heeft me een tijd gekost", legt ze uit. "De stilte opzoeken in mezelf waar ik zo bang voor was, bleek uiteindelijk wel mee te vallen." Door te dagdromen ging het beter. "Even dat hoofd uit. En dat moet je dus trainen, ben ik achtergekomen." 

Veel van haar volgers zullen nu thuiszitten of -werken. "Het is een superverwarrende en enge periode", aldus Fien. "Misschien is het een mooi moment om ook te leren rommelen, of er nog beter in te worden. Laat je fantasie weer eens de vrije loop in je hoofd, train je gedachten elke dag eventjes met een meditatie. Je bent zeker leuk genoeg om je tijd mee door te brengen." 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Fiens volgers zijn diep onder de indruk van haar boodschap, maar niet iedereen is altijd even liefdevol geweest richting de radio-dj. Tijdens haar deelname aan Expeditie Robinson bijvoorbeeld. Toen kreeg ze enorm veel haatreacties. In de video hieronder reageert ze daarop. 

Lees meer over
Fien VermeulenInstagramCoronavirus