geen schot in de roos

Kritiek op naar Schotland 'gevluchte' prins Charles

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesKritiek op naar Schotland 'gevluchte' prins Charles
RTL

De met corona besmette prins Charles ligt onder vuur. De 71-jarige royal is na zijn besmetting met het virus namelijk naar Schotland vertrokken, zodat hij daar de ziekte kan uitzitten. En dat wordt hem niet in dank afgenomen.

"Deze actie is niet alleen egoïstisch, maar ook gevaarlijk"

"Het is een schande", stelt de Schotse krant The National. Prins Charles is naar het land vertrokken omdat hij besmet is met het coronavirus en wil uitzieken. "Deze actie is niet alleen egoïstisch, maar ook gevaarlijk", vindt diezelfde krant. De Schotse overheid had namelijk een verbod gelegd op Britten die naar hun buurland vluchten om corona te vermijden. Toch koos de prins ervoor om het wél te doen. 

Britse prins Charles (71) besmet met coronavirus
Lees ook

Britse prins Charles (71) besmet met coronavirus

Ook de Schotse kabinetssecretaris voor Financiën steunt de gevluchte prins Charles niet. "Als je ergens anders woont, gebruik de Schotse Hooglanden dan niet als middel om jezelf te isoleren", aldus Kate Forbes op Twitter. The National wil het er ook niet bij laten. "Charles had het advies van de regering moeten opvolgen en thuis moeten blijven", vindt de krant. Ze vinden dat hij "het goede voorbeeld" had moeten geven en "de verspreiding van het virus had moeten voorkomen." 

Hoe de prins zijn tijd verder doorbrengt, is enigszins onduidelijk. Maar volgens royaltydeskundige Marc van der Linden is hij enorm druk bezig met van alles, zoals te zien is in de video hieronder. 

Lees meer over
Koning CharlesCoronavirusVakantieZiektes en aandoeningen