Puntje op je stoel

John van den Heuvel komt met onthullende serie over mocro maffia

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJohn van den Heuvel komt met onthullende serie over mocro maffia
RTL

John van den Heuvel (57) heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten. De misdaadjournalist heeft namelijk exclusief voor Videoland een vierdelige docuserie gemaakt genaamd ‘De jacht op de mocro maffia.’ De serie belooft een uniek inkijkje te geven in de opsporing én levens van de criminele kopstukken.

Voor het eerst brengt John van den Heuvel het complete verhaal in beeld van de opkomst en val van Neerlands beruchtste gangsters van dit moment: Ridouan Taghi en Saïd Razzouki. Voor de serie sprak hij met verschillende insiders uit de onder- en bovenwereld en brengt hij de wereldwijde zoektocht van politie en justitie naar de kopstukken in kaart.

Vier jaar cel geëist na mogelijk moordplan John van den Heuvel
Lees ook

Vier jaar cel geëist na mogelijk moordplan John van den Heuvel

De miniserie zal onder meer onthullen hoe de politie achter de schuilplaatsen van Ridouan Taghi en zijn rechterhand Razzouki kwam. Ook worden er unieke beelden getoond van het geheime leven dat de criminele kopstukken leidden in Dubai en Colombia. Ook zal De jacht op de mocro maffia de werkwijze en het geweld laten zien van de zogenoemde moordcommando’s, die volgens justitie in opdracht van Taghi onder meer advocaat Derk Wiersum, misdaadblogger Martin Kok en de broer van kroongetuige Nabil B. liquideerden.

John van den Heuvel: “In De jacht op de mocro maffia laat ik ook zien hoe Taghi en Razzouki van kruimelcriminelen opklommen tot alom gevreesde misdaadkopstukken en hoe ze zo lang onder de radar van justitie konden blijven. Het is onthutsend hoe georganiseerde misdaad de rechtsstaat Nederland jarenlang zo kon ontregelen.”

De jacht op de mocro maffia is vanaf 24 april exclusief te zien bij Videoland, met iedere vrijdag een nieuwe aflevering.

Lees meer over
John van den Heuvel