aap uit de mouw

Maxime Meiland lijkt kledingontwerpen gejat te hebben

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© SBS/TalpaMaxime Meiland lijkt kledingontwerpen gejat te hebben
RTL

Het is een droom die uitkomt voor Maxime Meiland (24): een eigen modelabel. Maar de oplettende kijkers van haar realityprogramma zagen dat de samples van het merk verdacht veel leken op stukken die gewoon te koop zijn op een andere site.

De kledingstukken die Maxime 'zelf' had ontworpen worden onderuitgehaald. De Chateau Meiland-ster kondigde kortgeleden aan een eigen kledingmerk te lanceren, maar het blijkt nu dat de ontwerpen die ze liet zien eigenlijk van iets anders komen. Onder andere de hartjestrui, de groene blazer en het roze jurkje die ze voor het eerst liet zien in haar webserie Wat wil Maxime? zijn gewoon te bestellen via de populaire Chinese site AliExpress. Ook het tasje dat ze laat zien in de serie is daar te koop. 

© Talpa/AliExpress
© AliExpress/Talpa

Het is dus behoorlijk discutabel hoe 'eigen' haar ontwerpen zijn. Je kunt een foto uploaden en dan zoekt de site vergelijkbare producten. Wanneer je dat doet met de samples die Maxime liet zien in zowel haar eigen realityprogramma als in Chateau Meiland, komen er direct resultaten die exact lijken op 'haar' ontwerpen. Maxime's kledingstukken zijn al tijden te bestellen via de site.  

© Talpa/AliExpress
© Talpa/AliExpress

Maxime is niet eerste ontwerper die in opspraak komt. De influencer ModeRosa had ook een eigen lijn opgezet met stukken die ze in China liet ontwikkelen. "Mijn spullen komen uit China, maar ik koop niet in via AliExpress. Er is een kans dat de supplier waar ik mijn spullen inkoop misschien ook via AliExpress verkoopt, dat weet ik niet", vertelde ze erover aan De Stentor

Als RTL Boulevard Maxime om een reactie vraagt, zegt ze het volgende. "In mijn collectie gebruik ik stoffen uit China. Sommige stoffen heb ik zelf ontworpen, andere stoffen hebben een patroon dat gemaakt is door de fabriek daar. Ik laat mij inspireren door alles in mijn omgeving. Van het leven op het chateau, tot toffe outfits die ik zie op straat. Mijn ambitie is om een collectie samen te stellen waarin ik mijzelf zie en waar ik de Nederlandse vrouw een plezier mee hoop te doen."

Maar hoe zit het dan met de kledingstukken op AliExpress? Haar reactie zie je in onderstaande video. 

Lees meer over
Maxime MeilandAliExpressModeKleding