Doe niet tijger

Joe Exotic blijft het proberen en vraagt weer om gratie

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixJoe Exotic blijft het proberen en vraagt weer om gratie
RTL

De advocaten van Joe Schreibvogel, beter bekend als Joe Exotic uit de Netflix-hit 'Tiger King', vragen in een video om gratie. Hun cliënt is veroordeeld voor het plannen van een huurmoord en dierenmishandeling.

"Het recht moet zegevieren"

Het juridische team van de tijgerfanaat vroeg deze week al om gratie bij president Trump, maar zet de boodschap over zijn vermeende onschuld nu kracht bij in een video. In het filmpje is een hoofdrol weggelegd voor Eric Love, die het team rondom Joe's pogingen tot vrijlating leidt. "Ze zeggen dat alles groter is in Texas", begint Love de video. "Dat is nooit meer waar gebleken dan in het geval van het juridische team van de Tiger King."

Joe Exotic uit Tiger King vraagt president Trump om gratie
Lees ook

Joe Exotic uit Tiger King vraagt president Trump om gratie

Joe Exotic zit in Texas een celstraf van 22 jaar uit voor dierenmishandeling en het plannen van een huurmoord op zijn aartsrivaal Carol Baskin. Volgens zijn juridische team is hij echter onschuldig. "Het recht moet zegevieren", aldus Love in de video. "President Trump, wij vragen u vandaag, alstublieft, laat Joe Exotic vrij. Hij is absoluut niet schuldig en wij gaan dat bewijzen."

De video is doorregen met beelden van Joe's werk als tijgerkoning in zijn opvangcentrum. Ook komen beelden voorbij van de grote zwarte tourbus, met daarop in grote letters het verzoek tot gratie aan het adres van Trump, waarmee Joe's team rondrijdt in Texas.

Joe Exotic werd een internationale bekendheid door de documentairereeks Tiger King, die op Netflix verscheen. In de documentaire wordt de steeds verder uit de hand lopende vete tussen de excentrieke Joe en zijn minstens zo bijzondere rivale Carol Baskin uitgebreid in beeld gebracht.