dubbel zoveel werk

Broers Dylan en Cole Sprouse hinten op nieuw project samen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesBroers Dylan en Cole Sprouse hinten op nieuw project samen
RTL

Terwijl de wereld in brand staat, vinden veel mensen troost in films en series. De romantische comedy 'Banana Split' is zo'n film die voor wat afleiding zorgt. Wij spraken met hoofdrolspeler Dylan Sprouse (27) over de kracht van de film, zijn leven in New York én een eventuele samenwerking met zijn tweelingbroer Cole.

"Het feit is dat er nu eenmaal niet veel goede rollen voor tweelingen zijn"

Hoewel we in Nederland het 'gewone leven' weer zo veel mogelijk oppakken, alleen dan op 1,5 meter afstand, ziet de situatie er in New York nog heel anders uit. De acteur vertelt ons dat hij en zijn vriendin Barbara Palvin, het huis amper verlaten. Naast lezen, gamen en televisie kijken is er niet al te veel te doen. "Ik geef toe, ik zou iets vaker moeten sporten (..) en ik ben erg goed geworden in het wassen van de afwas", lacht hij aan de telefoon. "Maar ik probeer in het moment te leven en mijn tijd goed te besteden."

New York heeft volgens Dylan bijna iets weg van een spookstad en dat zal voorlopig ook nog wel even zo blijven. "Ik moet eerlijk bekennen: ik weet ook niet of ik weer naar buiten zou gaan, als de winkels weer open gaan. Ik denk dat ik me nog even gedeisd zou houden totdat het echt veilig is." Tot die tijd vermaakt hij zich met het maken van yoghurt en het brouwen van wijn, die hij verkoopt in zijn eigen brouwerij.

Dylan Sprouse gaat voor een kort pittig kapsel
Lees ook

Dylan Sprouse gaat voor een kort pittig kapsel

Naast zijn eigen bedrijfje, is Dylan ook nog druk met acteren. Eerder zagen we hem al voorbij komen in de sexy trailer van After We Collided en volgende maand is de digitale release van zijn film Banana Split. "Toen ik het script las was ik positief verrast", vertelt hij aan RTL Boulevard. "Ik ben altijd al een grote fan geweest van dit soort genres omdat het een nostalgische plek heeft in mijn hart. En toen ik het script las dacht ik meteen: wat een nieuwe kijk op een oud genre. Het oogde fris en zette het leven van scholieren op de middelbare school realistisch neer." Maar het is geen typisch liefdesverhaal, dat wil hij nogmaals benadrukken. "Het gaat er vooral om wat je wilt bereiken en leren voordat je gaat studeren."

Wat de film zo authentiek maakt is het feit dat schrijfster en hoofdrolspeelster Hannah Marks het daadwerkelijk allemaal heeft meegemaakt. En ze blijkt niet de enige te zijn. "Toen de film uitkwam kregen we enorm veel berichtjes van mensen die een gelijke situatie hadden meegemaakt. Het lijkt dus veel vaker voor te komen dan je zou denken", doet Dylan een boekje open.

Hoewel Dylan ondertussen een aardige carrière heeft opgebouwd, zien veel mensen hem nog als Zack uit de Disney Channel-serie The Suite Life van Zack & Cody. Iets wat hij volledig begrijpt. "Mensen zullen je altijd zien zoals ze jou willen zien. Het maakt niet hoe lang geleden het is, mensen zullen altijd refereren naar iets wat voor hen belangrijk is", vertelt hij wijs. Als voorbeeld noemt hij Johnny Depp die, ondanks zijn vele filmrollen bij veel mensen nog altijd bekend staat vanwege de film Edward Scissorhands. "Ik vind het niet erg, zo lang het maar niet negatief is. Als mensen dat doen, dan is het een ander verhaal."

Zijn boer heeft hetzelfde 'probleem'. Cole schittert momenteel in de hitserie Riverdale, maar ook hij wordt nog regelmatig herkent als de Disney-ster die hij ooit was. Je zou denken, aangezien alle twee de broertjes nog altijd werkzaam zijn in Hollywood, dat er een onderlinge strijd is. Maar dat is volgens Dylan niet het geval. "Ik denk dat we alle twee iets anders willen van de acteer-industrie. Ik doe vooral films en mijn broer series. Ik ben daar niet zo van over het algemeen", vertelt hij. Toch sluit hij niet uit dat de twee in de toekomst nog een keer samen te zien zullen zijn. Dylan is zelfs al bezig met het schrijven van een script die hiervoor perfect zou zijn. "Er is zeker een kans, maar het moet wel het juiste moment zijn (…) maar het feit is dat er nu eenmaal niet veel goede rollen voor tweelingen zijn. Maar we staan open voor het idee."

Banana Split vertelt het verhaal van de eigenzinnige April (Hannah Marks), die probeert haar leven weer op de rails te krijgen nadat ze het uitmaakt met haar vriendje Nick (Dylan Sprouse). Ze staat op het punt te beginnen aan de universiteit en wil nog even onbezorgd genieten van haar leven. Als ze tijdens een feestje de nieuwe vriendin van haar ex tegen het lijf loopt lijkt het volledig mis te gaan. Maar in plaats van elkaar in de haren te vliegen, worden ze beste vriendinnen. Er is alleen één probleem: ze moeten hun vriendschap geheim houden voor Nick. 

Banana Split is vanaf 8 juni verkrijgbaar via digitale download op Apple TV, Google Play,  Pathe, TEG, Ziggo en Rakuten.