halszaken

John van den Heuvel uit opnieuw stevige kritiek op Femke Halsema

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJohn van den Heuvel uit opnieuw stevige kritiek op Femke Halsema
RTL

De Black Lives Matter-demonstratie op de Dam van afgelopen maandag heeft Femke Halsema (54) flink wat kritiek opgeleverd. De burgemeester van Amsterdam liet in een persbericht weten hoe ze er zelf in stond, maar dat wordt haar niet in dank afgenomen door John van den Heuvel (57).

"Femke Halsema wacht een loodzwaar debat"

"Een gezagsdrager wint vertrouwen door verantwoordelijkheid te nemen als het moeilijk wordt", liet John eerder al weten. Volgens de misdaadverslaggever legt Femke de 'fout' nu bij anderen en duikt ze weg voor haar verantwoordelijkheid over de demonstratie op de Dam. De raadsbrief die de burgemeester uitbracht, kwam pas 's avonds uit. "Iedere perswoordvoerder of voorlichter kent de uitgangspunten bij het brengen van slecht nieuws: doe dat vooral op een incourant tijdstip, zodat nieuwsmedia weinig tijd hebben zich kritisch over de inhoud te buigen", aldus John.

John van den Heuvel spreekt zussen van kroongetuige Nabil B.
Lees ook

John van den Heuvel spreekt zussen van kroongetuige Nabil B.

John is van mening dat Femke 'een antenne' mist 'hoe te communiceren met de bewoners van haar stad als dingen misgaan.' "Haar handelen in woord en gebaar heeft dan een vast patroon", stelt hij. "Het is nooit de burgemeester die een fout maakt, anderen zijn verantwoordelijk. De kritiek wordt weggewuifd, op andermans bordje gelegd of afgedaan als een hetze van rechtse media. De boodschapper heeft het gedaan bij mevrouw Halsema."

Femke zou de politie en het OM te veel verwijten opleggen, meent John. "Geen woord over haar eigen gebrek aan leiderschap en inschattingsvermogen", stelt hij. "In plaats van verwijtend wijzen naar de politie en kritische vragenstellers weg te honen, moet de burgemeester zichzelf in de spiegel aanschouwen, diep door het stof en een onafhankelijk onderzoek instellen naar wat misging. (...) Femke Halsema wacht een loodzwaar debat." Je leest de hele column van John hier

In de video hieronder sprak John zijn ongenoegen over Femkes optreden al uit.

Lees meer over
John van den HeuvelFemke HalsemaDemonstratiesAmsterdam