Why won't you release me

Duffy boos op Netflix-film 365 Days om verheerlijken geweld

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP / NetflixDuffy boos op Netflix-film 365 Days om verheerlijken geweld
RTL

Duffy (36) is boos op Netflix om het uitzenden van de film '365 Days'. In een open brief aan Netflix-topman Reed Hastings uit ze haar ongenoegen over de film. De zangeres vindt het onverantwoordelijk van Netflix dat de film op hun platform te zien is. De Poolse film vertelt het verhaal van een vrouw die wordt ontvoerd en gevangengehouden door een man die haar een jaar de tijd geeft om verliefd op hem te worden.

"365 Days verheerlijkt de brute realiteit van sekshandel, ontvoering en verkrachting"

Volgens Duffy veroorzaakt de film veel leed bij mensen die zelf iets dergelijks hebben meegemaakt. De zangeres maakte eerder dit jaar bekend dat zij zelf was ontvoerd en dagenlang was vastgehouden. "Jullie realiseren je niet hoeveel pijn 365 Days veroorzaakt bij mensen die de pijn en angsten die deze film verheerlijkt zelf hebben ervaren."

Nu dan toch echt: 365 Days krijgt officieel een vervolg
Lees ook

Nu dan toch echt: 365 Days krijgt officieel een vervolg

"365 Days verheerlijkt de brute realiteit van sekshandel, ontvoering en verkrachting. Dit zou niemands idee moeten zijn van entertainment, en het zou ook niet zo omschreven moeten worden of op deze manier worden gecommercialiseerd", schrijft de boze zangeres.

Lees meer over
Netflix