#teamjayme

Zieke baby Jayme (1) op weg naar Hongarije

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Eigen fotoZieke baby Jayme (1) op weg naar Hongarije
RTL

Na maanden strijden krijgt de doodzieke baby Jayme (1) eindelijk de zorg die hij nodig heeft. Nu het streefbedrag van 2,1 miljoen is opgehaald kan de reis naar Hongarije beginnen. 

"Maanden voor gestreden en nu gaat het gebeuren!"

'Wat een bijzondere dag', schrijft de tante van Jayme op haar Instagram. 'Maanden voor gestreden en nu gaat het gebeuren!' In totaal hebben meer dan 20.000 mensen geld gedoneerd om het leven van de baby te kunnen redden.

Eind mei dacht de familie al genoeg geld bij elkaar te hebben gesprokkeld, maar 1,9 miljoen euro bleek toen nog te weinig. Met al dat geld kan Jayme een behandeling in het Bethesda-ziekenhuis in Budapest ondergaan. In dat ziekenhuis is er namelijk toegang tot Zolgensma, een medicijn dat Jayme nodig heeft om de dodelijke spierziekte Spinale Musculaire Atrofie te overleven.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Nu dan toch echt: zieke Jayme (1) maandag naar Hongarije
Lees ook

Nu dan toch echt: zieke Jayme (1) maandag naar Hongarije

Het was nog even wachten op een aantal uitslagen, maar afgelopen vrijdag kreeg de familie het goede nieuws te horen. 'We kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe dankbaar we zijn. Jullie hebben dit voor elkaar gekregen. Jullie zijn Team Jayme', schrijven ze dan ook dankbaar op social media. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Ook Jim Bakkum heeft zich al die tijd ingezet voor de familie. 'We hebben hier de laatste maanden heel veel over gepost. En mensen zullen vast en zeker regelmatig door geswiped hebben, omdat er weer een bericht voorbijkwam, maar het heeft geholpen en hoe!', schrijft zijn vrouw Bettina Holwerda vandaag dan ook op Instagram. 'Het onmogelijke (bijna 2.3 miljoen euro!) is mogelijk gemaakt. Dit is wat we samen kunnen en dit is hoe sterk social media kan zijn.'