turn the page

Mascha van Beautygloss komt met eigen zwangerschapsboekje

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMascha van Beautygloss komt met eigen zwangerschapsboekje
RTL

Mascha Feoktistova (33) zit samen met haar man Gregor nog op een roze wolk. Onlangs werden de twee voor het eerst ouders van de kleine Mila Poppy, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Zelf noemt ze het een 'traumatische horror bevalling' en daardoor is de beautygoeroe op een idee gekomen.

"Alleen al het bedenken hiervan is voor mij al een stukje verwerken van mijn eigen trauma"

Mascha deelt op haar Instagram een zoet kiekje van haar en de kleine Poppy en schrijft erbij: 'Tijdens mijn zwangerschap heb ik iets bedacht. Er zijn een hele hoop 'zwangerschaps invulboekjes' op de markt, waar je iedere week bij kan houden hoe de zwangerschap gaat. Maar ook met vragen zoals: wie is de vader? Wordt het kamertje roze of blauw? Wanneer gaat papa weer aan het werk? En meer van dat soort vragen die ik eigenlijk een beetje stom vind.'

Mascha keert terug met vlogs: 'We zijn heel, heel erg kwetsbaar'
Lees ook

Mascha keert terug met vlogs: 'We zijn heel, heel erg kwetsbaar'

De YouTube-ster vervolgt haar verhaal met dat ze het zelfs betuttelend vindt. 'Ik had er een beetje moeite mee en had een idee om een gender neutraal invulboekje te maken.' Hierin moeten volgens Mascha mooie open vragen in komen te staan 'gericht op allerlei ouders, wat de samenstelling ook mag zijn'.

Toch was ze nog van plan om het idee veel later pas uit te gaan werken. 'En toen had ik een traumatische horror bevalling. Hoeveel vragen ik wel niet had. (…) En toen bedacht ik: waarom bestaat dit niet in een boekje? (…) Alleen al het bedenken hiervan is voor mij al een stukje verwerken van mijn eigen trauma', schrijft ze.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Mascha brengt zelf jaarlijks een zogenoemde Mascha Planner uit en wil daar met dit boekje op inhaken. 'Maar dan met een eigen naam: de Poppy planner. Vernoemd naar onze dochter.'

Hoewel het stel nu aan het genieten is van het ouderschap, waren de zenuwen tijdens de zwangerschap zeker aanwezig. RTL Boulevard sprak met Mascha vlak nadat ze bekendmaakte in blijde verwachting te zijn. 

Lees meer over
Mascha Feoktistova