spoedeisende hulp

Grey's Anatomy pakt draad weer op en start opnames nieuw seizoen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ABCGrey's Anatomy pakt draad weer op en start opnames nieuw seizoen
RTL

De cast van ziekenhuisserie 'Grey's Anatomy' gaat volgende week weer aan de slag. Volgens 'Deadline' beginnen de opnames meteen na de Amerikaanse feestdag Labor Day aankomende maandag.

"Vaak waren we de eerste mensen met wie ze het uitgebreid hadden over deze ervaringen"

De acteurs uit de serie komen deze week al virtueel samen voor een 'table read', de repetitie voor de dialogen. Volgende week gaat de set open, waar een flink aantal coronamaatregelen in acht moet worden genomen.

Grey's Anatomy-actrice bevallen van zoon
Lees ook

Grey's Anatomy-actrice bevallen van zoon

Showrunner Krista Vernoff liet in juli al weten dat het in het komende, zeventiende seizoen van Grey's Anatomy onder meer zal gaan over het coronavirus. De serie draait om het medische team van een ziekenhuis en volgens Krista laat het nieuwe seizoen de impact zien die het virus heeft op mensen die in de zorg werken.

De makers van Grey's Anatomy maken altijd gebruik van experts uit de zorg en dat was volgens de producente dit jaar een unieke ervaring. "Vaak waren we de eerste mensen met wie ze het uitgebreid hadden over deze ervaringen. Die dokters kwamen bij ons binnen, vaak heel bleek en ze probeerden niet te huilen. Ze praatten erover alsof het om een oorlog gaat, een oorlog waar ze geen training voor hebben gehad."

De opnames van het zestiende seizoen van Grey's Anatomy werden op 12 maart stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus in Los Angeles, waar de serie wordt opgenomen. Op dat moment waren 21 van de 25 afleveringen klaar. Enkele weken later werd duidelijk dat filmen voorlopig geen optie was, waardoor aflevering 21 als finale van het seizoen diende.

Lees meer over
Tv-programma