OPSCHIETEN

Ewout Genemans getuige van schietpartij in Bureau 040

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLEwout Genemans getuige van schietpartij in Bureau 040
RTL

In 'Bureau 040' gaat presentator Ewout Genemans (35) iedere week op pad met de politie in het Brabantse Eindhoven. Hij is van de partij bij kleine vergrijpen, maar ook bij heftige gebeurtenissen. En in de tweede aflevering krijgen ze een zeer serieuze melding.

"Hij is geraakt in z'n been"

Ewout en twee agenten krijgen tijdens de avonddiensten een zeer serieuze melding binnen vanuit de meldkamer. "Er loopt een verwarde man met een mes, een slagersmes, door Eindhoven heen", klinkt het. De drie gaan er met loeiende sirenes op af. "Het is donderdagavond. Mensen zijn nu in de stad. Het is heel link", zegt Ewout over de situatie.

Even later blijkt dat de man al meerdere mensen heeft bedreigd met een mes. "Daarom wordt er een vuurlijn getrokken. Dat wil zeggen dat het vuurwapen wordt getrokken, en gericht wordt op de verdachte."

Ewout Genemans pakt eigenhandig voortvluchtige dief in Bureau 040
Lees ook

Ewout Genemans pakt eigenhandig voortvluchtige dief in Bureau 040

Als ze de verwarde man uiteindelijk vinden, blijkt hij inderdaad een mes vast te hebben. "Laat je mes vallen! Laat je handen zien!", schreeuwen de agenten meermaals naar de man. De man luistert niet naar de bevelen van de politie. Hij gaat niet op zijn knieën zitten. Ewout vindt het bijzonder spannend. "Mijn hart klopt in mijn keel." 

Nog steeds luistert de man niet, waarop de agenten besluiten hun vuurwapen te gebruiken. De man schreeuwt het uit van de pijn. "Met spoed een ambulance", roept een agent. "Hij is in zijn linkerbeen geraakt." De agenten besloten te schieten, omdat hij de agenten of zichzelf had kunnen verwonden met het mes.

De schietpartij in de aflevering van vanavond maakte grote indruk op Ewout zelf. In de video hieronder vertelt hij over dit heftige moment.

Bureau 040 is iedere woensdagavond om 21:30 uur te zien op RTL 4.

Lees meer over
Ewout Genemans