opgesloten

Prins Constantijn in zelfisolatie na contact met besmet persoon

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrins Constantijn in zelfisolatie na contact met besmet persoon
RTL

De schrik zit er flink in bij prins Constantijn (50). De jongere broer van koning Willem-Alexander laat weten dat hij in zelfisolatie zit, omdat hij in contact is geweest met iemand die positief is getest op het coronavirus.

"Vraag me af of ik wel voldoende afstand gehouden heb"

Constantijn schrijft op Twitter dat hij zich 'een paria voelt' die bang is iets door te geven 'wat hij waarschijnlijk helemaal niet heeft'. Volgens de prins was het apart om er dagenlang onbewust mee rond te lopen. 'Vraag me af of ik wel voldoende afstand gehouden heb, handen gewassen... Ik denk het wel.' Het contact vond vorige week plaats, zijn zelfisolatie is daarom bijna ten einde.

Prins Albert ontkent dat hij prins Charles corona heeft gegeven
Lees ook

Prins Albert ontkent dat hij prins Charles corona heeft gegeven

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De Rijksvoorlichtingsdienst laat in een reactie weten: "Prins Constantijn zit in zelfisolatie omdat hij vorige week in contact is geweest met iemand die positief getest is op Covid-19. Dit bleek gisteren, nadat betrokken persoon de testuitslag ontving. Met het aanhouden van zelfisolatie volgt prins Constantijn de hiervoor geldende richtlijnen."

Prins Constantijn was afgelopen dinsdag wel aanwezig bij de viering van Prinsjesdag. Normaal gesproken vindt dit plaats in de Ridderzaal, maar dit jaar werd de Verenigde Vergadering gehouden in de Grote Kerk in Den Haag. Prins Constantijn heeft volgens de RVD voldoende afstand gehouden van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. "Tijdens Prinsjesdag zijn alle protocollen, zoals het houden van anderhalvemeter afstand, gevolgd." De koning en koningin hoeven niet in zelfisolatie.

Lees meer over
Prins Constantijn