en door

Onderzoek naar daders overval Fred van Leer in volle gang

Door ANP/ RTL Boulevard··Aangepast:
Onderzoek naar daders overval Fred van Leer in volle gang
RTL

Het onderzoek naar de overval op stylist Fred van Leer is in volle gang. Dat heeft een woordvoerder van de politie Rotterdam donderdag laten weten.

"Het overvalteam is druk bezig met de zaak"

"Het overvalteam is druk bezig met de zaak", stelt hij. "Er moet informatie worden geanalyseerd en er moeten sporen veilig worden gesteld die in het laboratorium worden onderzocht. Dan kijk je of je misschien een verdachte kan traceren. Dat moet zorgvuldig gebeuren en dat kost tijd." Er zijn nog 'geen concrete vorderingen' te melden, voegt de woordvoerder daaraan toe.

Fred reageert op mislukte overval: 'Getrapt voor m'n leven'
Lees ook

Fred reageert op mislukte overval: 'Getrapt voor m'n leven'

Fred werd woensdag in zijn huis in Rotterdam overvallen. De stylist wist de twee zelfstandig weg te jagen door ze naar eigen zeggen van de trap te schoppen. Omdat hij zelf tegen een bloempot aanviel heeft hij een gekneusde rib opgelopen.

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien. Van de twee overvallers, die verkleed als pakketbezorgers aanklopten, is er een licht getint met kort zwart haar. De ander droeg een pruik en een petje. De twee zijn er rennend vandoor gegaan. De politie in Rotterdam zou een vuurwapen in beslag genomen hebben dat mogelijk is gebruikt bij de mislukte overval.

In de video hieronder vertelt Fred hoe het precies gegaan is.

Lees meer over
Fred van Leer