zij vertrokken

Deze Ik Vertrek-koppels zijn ons altijd bijgebleven

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Facebookpagina TeJo's Pannenkoekenbar/Flamingo Adventure GOLFDeze Ik Vertrek-koppels zijn ons altijd bijgebleven
RTL

Vanavond start het nieuwe seizoen 'Ik Vertrek', waarin weer een aantal dappere families het aandurven te emigreren. Wat kan er zoal misgaan? Men spreekt de taal niet, kent de regels niet of hun paleisje blijkt een hoop verborgen gebreken te hebben. Deze koppels zullen we in ieder geval nooit vergeten.

Cosmas, Nicole en Thérèse

Het was nogal een opmerkelijk trio: Cosmas, Nicole en paardenvriendin Thérèse. Cosmas en Nicole wilden emigreren, omdat hun paard Zazou getraumatiseerd was en last had van de 'oorvervuiling' in Nederland. Omdat Thérèse zo goed was met Zazou, werd haar gevraagd mee te gaan. In de Franse Pyreneeën openden ze een chateau, mét succes. In Petit Château verwelkomen ze niet alleen gasten, maar organiseren ze ook speciale programma's. Het gaat allemaal om spiritualiteit en healing.

Als de coronacrisis voorbij is, kunnen we allemaal bijkomen in Petit Château.

Deze stellen gaan Ik Vertrek-avontuur aan in nieuw seizoen
Lees ook

Deze stellen gaan Ik Vertrek-avontuur aan in nieuw seizoen

Theo en Jolanda

Pannenkoeken, iedereen is er dol op. Dus waarom zouden ze in Gambia ook niet smullen van onze Nederlandse delicatesse? Theo en Jolanda verhuisden in 2016 naar Gambia om er een pannenkoekenrestaurant te starten. Klein probleempje: Theo was niet de allerbeste koekenbakker.

Toch lukte het het stel om er een goedlopende zaak van te maken. Restaurant TeJo is nog steeds in business.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Mark en Margo

In 2011 emigreerden Mark en Margo naar Slowakije om hier een naturistencamping te starten. Zij vinden naaktlopen namelijk blootgewoon. Nu, negen jaar later, blijkt camping Dobrá Lùka nog steeds een groot succes. Ze hebben naast de campingplaatsen verschillende accommodaties uit de grond gestampt en er is zelfs een kinderboerderij.

Het coronavirus heeft wel grote gevolgen gehad voor het stel.

David en Gine

Bij David en Gine ging zo'n beetje alles mis wat mis kon gaan. Het stel werd namelijk opgelicht door hun makelaar, advocaat én architect. Ondanks een bouwkundig rapport bleek het huis één groot drama te zijn. Tijdens een regenbui gutste het water door het dak en de muren. Het leek wel van karton.

In juli lieten ze aan De Telegraaf weten dat de pech nog steeds niet voorbij is. Zo moesten ze 6000 euro aan de Spaanse Belastingdienst betalen. "Het is een groot drama." Het huis is volgens hun timmerman ondertussen opgeknapt, maar nog steeds stroomt het water naar binnen.

Hopelijk komt voor het Brabantse stel snel licht aan het einde van deze donkere tunnel en kunnen ze eindelijk zonder zorgen genieten van Casa el Cardo Morado.

Hans en Karin

Hans en Karin, beter bekend als De Scheetjes, vertrokken vol goede moed (en vol containers) naar Bonaire om hier een minigolfbaan te starten. Ook hier ging alles mis. Zo vonden ze lange tijd geen plek voor hun droombestemming en toen ze eenmaal een plek gevonden hadden en de bouw van hun woning afgerond was, bleek dat ze het hele zooitje een paar meter op moesten schuiven. Inmiddels is de Flamingo Adventure Golf een feit en zijn Hans en Karin hartstikke succesvol.

Tonnie, Diane en Kliko

Diane en Tonnie emigreerden naar Hongarije om daar een zelfvoorzienend leven op te bouwen. Ze kochten een boerderij van 10.000 euro, zonder stromend water en elektriciteit. Natuurlijk mocht hun huisdier niet ontbreken tijdens de verhuizing: een varken genaamd Kliko. Twee jaar geleden liet de familie in een vlog zien dat hun grote droom was uitgekomen. Ze leven zelfvoorzienend; ze verbouwen hun eigen eten, melken hun dieren en slachten hun dieren uiteindelijk ook. Helaas heeft de familie wel afscheid moeten nemen van Kliko.

Paula en Peter

Biodanza: je hebt er misschien nog nooit van gehoord óf je bent er helemaal aan verslingerd geraakt. Paula en Peter zijn groot fan van de vrije dansvorm. Daarom vertrokken ze in 2014 naar Denemarken om hier een natuurcamping te beginnen en biodanza op de kaart te dansen. Camping Nature Ferie staat ondertussen nog steeds als een huis!

Erica en Martien

Het was de grote doorbraak voor Erica en Martien Meiland: in 2006 verhuisden ze naar Frankrijk om hier een chateau te beginnen. Het bleek een doorslaand succes, maar de Meilandjes besloten toch weer terug te komen naar Nederland. Jaren later probeerden ze het nog eens en the rest is history. Ondertussen woont de familie gewoon weer in Nederland. Wel hebben ze Noordwijk verruild voor het Achterhoekse Hengelo.

Ik Vertrek zie je elke vrijdag om 20.35 uur bij de AVROTROS op NPO 1.