It's no crime

Politie en OM werken mee aan misdaadprogramma Crime Desk

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLPolitie en OM werken mee aan misdaadprogramma Crime Desk
RTL

Het volgend jaar te verschijnen misdaadprogramma 'Crime Desk' krijgt de medewerking van politie en het Openbaar Ministerie. Dat is zojuist bekendgemaakt. Zo krijgt het programma opsporingsberichten waarbij hulp wordt gevraagd aan de kijkers bij het oplossen van misdaden.

"Het opsporingsitem krijgt een apart blok binnen iedere aflevering"

In iedere aflevering van Crime Desk vraagt de politie aandacht voor een nog onopgehelderd ernstig misdrijf. Politie en OM hopen op die manier tips van de kijker te genereren die kunnen leiden tot het oplossen van de zaak. Verder zijn in Crime Desk, dat wordt gepresenteerd door Marieke Elsinga, eigen misdaadnieuws, reportages, confrontaties en duiding door ervaren misdaaddeskundigen te zien, zoals John van den Heuvel, Mick van Wely, Kees van der Spek, Thijs Zeeman, Ewout Genemans en Saskia Belleman.

Marieke, John en Mick krijgen nieuwe misdaadprogramma
Lees ook

Marieke, John en Mick krijgen nieuwe misdaadprogramma

Misdaadverslaggever John van den Heuvel, tevens producent van Crime Desk, zegt verheugd te zijn over de samenwerking met als doeleinde het oplossen van misdrijven: “De doelstelling om aandacht te vragen voor onopgeloste misdrijven past prima bij de formule van het programma. Het opsporingsitem krijgt een apart blok binnen iedere aflevering, waardoor de journalistieke onafhankelijkheid van Crime Desk gewaarborgd blijft. Het politie-item staat dus los van de overige inhoud van het programma,” aldus John.

Crime Desk is vanaf 11 januari 2021 elke maandag om 20.30 uur live te zien bij RTL 5. 

Lees meer over
John van den HeuvelMarieke Elsinga