Duke and duchess of charity

Harry en Meghan kondigen nieuwe samenwerking aan

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesHarry en Meghan kondigen nieuwe samenwerking aan
RTL

Naast een paar lucratieve deals - we noemen een Netflix, we noemen een Spotify - laten prins Harry (36) en hertogin Meghan (39) zien dat ze heus wel onbaatzuchtig zijn. De royals slaan met hun stichting Archewell de handen ineen met World Central Kitchen, zo meldt persbureau Bloomberg.

"De gezondheid van gemeenschappen hangt samen met ons vermogen om te verbinden”

Non-profitorganisatie World Central Kitchen legt zich toe op maaltijden na natuurrampen en is opgericht door de beroemde kok José Andrés. Harry en Meghan helpen de bekende kok met de stichting en het realiseren van Community Relief Centers.

De centra dienen als keuken, maar ook als verzamelplaats, voedselcentrum of schoollokaal na een natuurramp. De zwaar getroffen gebieden worden voorzien van zo'n centrum. In Dominica, getroffen door orkaan Irma en Maria in 2017, en Puerto Rico worden de eerste twee centra gebouwd. 

Harry en Meghan tekenen na Netflix ook bij Spotify
Lees ook

Harry en Meghan tekenen na Netflix ook bij Spotify

"De gezondheid van gemeenschappen hangt samen met ons vermogen om te verbinden”, leggen Harry en Meghan uit in een verklaring. "Als we denken aan chef Andrés en zijn ongelofelijke team bij World Central Kitchen, worden we eraan herinnerd dat er zelfs tijdens een jaar van onvoorstelbare ontberingen veel geweldige mensen bereid zijn onvermoeibaar te werken en elkaar te steunen."

Ondanks deze mooie samenwerking liggen Harry en Meghan nog steeds continu onder vuur. In de video hieronder zie je waarom.

Lees meer over
Prins HarryMeghan Markle