het spoor bijster

Carolien Spoor over haar bijzondere jaar vol ups en downs

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Carolien SpoorCarolien Spoor over haar bijzondere jaar vol ups en downs
RTL

Het jaar begon goed voor Carolien Spoor (32). De actrice werd op 16 januari voor de tweede keer moeder, maar niet lang daarna kwam het coronavirus om de hoek kijken om het familiegeluk te verstoren. In tijdschrift 'Flair' blikt de voormalig 'GTST'-ster terug op een veelbewogen jaar.

"Je kunt beter accepteren dat het inderdaad zwaar is en elkaar dat niet aanrekenen"

Naast een extra mondje om te voeden hadden Carolien en haar man, Jon Karthaus, dit jaar ook hun handen vol aan het verbouwen van hun droomhuis, dat net buiten Amsterdam staat. "Mijn man Jon en ik zijn beiden in de stad opgegroeid, hij in Utrecht, ik in Den Haag, als echte stadskinderen dus. Maar de laatste tijd hadden we enorme behoefte aan buitenlucht en een tuin voor de kinderen waarin ze kunnen spelen", aldus de actrice.

"Ik ben erachter gekomen dat Jon een enorm verborgen talent heeft (...) Hij loopt nu rond in laarzen met stalen neuzen en een broek waarin je allerlei gereedschap kwijt kunt. Voor kerst wil hij een Makita-zaagtafel. Hij neemt zijn rol als bouwvakker behoorlijk serieus."

Carolien Spoor komt met fantastisch initiatief voor ouderen
Lees ook

Carolien Spoor komt met fantastisch initiatief voor ouderen

Juist de (onverwachte) expertise van haar lief en haar eigen onwetendheid maakt hen een goed team, aldus Carolien. "De truc is dat je de boel verdeelt en afspreekt dat je je niet met de taak van de ander bemoeit. Jon is veel met de bouw bezig, ik pak op wat extern geregeld kan worden. Teamwerk is ook goed op elkaar passen (...) Elkaar een beetje uit de wind houden is dan belangrijk. Het heeft geen zin om de ander van alles in de schoenen te schuiven, of boos te worden. Je kunt beter accepteren dat het inderdaad zwaar is en elkaar dat niet aanrekenen. En voor leuke dingen zorgen, want als die er zijn, leef je echt op."

En die leuke dingen waren er ook zeker. Zo zijn de tortelduifjes afgelopen zomer, toen alles dicht was, thuis gaan 'quarantaine-daten'. Hierover vertelt de moeder van twee: "Soms was ik zo moe, dat ik om zes uur al zat te knikkebollen, maar eenmaal met een jurk aan en met mascara op doet wonderen. Dan voel je je letterlijk anders. Die avonden waren heel fijn en ontspannen. We zaten als het mooi weer was op ons dakterras, hadden heerlijk gekookt en de telefoons waren uit. Eten, praten, muziek luisteren: het voelde echt als een avond uit."

De man van Carolien was jaren te zien in de hitserie ZOOP. Grappig feitje: acteur Patrick Martens zong het nummer uit de show jaren verkeerd.

Lees meer over
Carolien Spoor