op1ns beledigd

Jort Kelder beledigt tafelgast bij Op1: 'Dit is onbeschoft'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Jort Kelder beledigt tafelgast bij Op1: 'Dit is onbeschoft'
RTL

Jort Kelder (56) heeft in de 'Op1'-aflevering van donderdagavond geen vrienden gemaakt met tafelgast Pete Hoekstra (67). De ambassadeur stelt op livetelevisie dat de presentator hem beledigd heeft en zet hem na een ongemakkelijke en langdurige stilte op zijn plek.

"Ik ben beledigd"

Uiteraard kan het nieuws in de talkshows over niets anders gaan dan het nieuws dat de wereld al dagen in zijn greep heeft: de rellen bij het Capitool in Washington DC. Als ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland schuift Pete aan voor een gesprek. Niet wetende dat één opmerking van Jort de sfeer al snel doet omslaan.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

'Welmoed en Jort moeten vaste presentatieduo Op1 worden'
Lees ook

'Welmoed en Jort moeten vaste presentatieduo Op1 worden'

"Jullie maken er zo'n drama van. Dit gebeurt elke vier jaar", vertelt Pete. En dan komt het. "Elke vier jaar een rel bij het Capitool? Nee", bitst Jort terug. De ambassadeur is zo verbolgen om de opmerking dat hij vijf seconden lang niets weet uit te brengen. Pete legt zijn standpunt nog eens uit, waarna hij het niet kan laten om Jort in de hoek te zetten. "Ik vind je opmerking erg onbeschoft."

De presentator wil het daarna goedmaken met een 'cadeautje', maar daar wil Pete al helemáál niets van weten. "Ik wil geen cadeau. Het cadeau dat ik erg zou waarderen, is eerlijkheid en een fatsoenlijke behandeling. Ik vind het onbeschoft en ik ben beledigd."

Jort heeft uiteindelijk zijn excuses aangeboden, al snapt hij nog steeds niet waar de ophef over gaat.

Lees meer over
Jort Kelder